אם חשבתם להכין מרק שמשלב פירות וירקות יחד - כדאי שתנסו את המתכון הטעים הבא למרק כרישה ותפוחי עץ. התפוח מעניק מהמתיקות העדינה למרק שלו ואילו הכרישה והשומר מעניקים לו טעם בצלצלי עוקצני. הגישו את המרק בעודו חם ואל תתפלאו אם יבקשו מכם את המתכון.
מקור תמונה:
thefirstmess
רכיבים למרק כרישה, שומר ותפוח עץ:
אופן הכנת המרק כרישה, שומר ותפוח עץ:
-
חממו את השמן בסיר גדול על חום בינוני.
-
הוסיפו לסיר את הכרישה הקצוצה והטימין וערבבו כ-4 דקות עד להתרככות מלאה שלהם.
-
הוסיפו לסיר את השומר הקצוץ והתפוחים וערבבו.
-
הוסיפו לסיר כורכום ולקט ירקות. ערבבו היטב עד להתרככות השומר. הכניסו לסיר את אגוזי המלך ותבלו במלח ופלפל.
-
הביאו לרתיחה עד להתרככות כל הירקות והתפוח כ-12-15 דקות, הורידו את הסיר מהאש וטחנו בעזרת בלנדר מוט או במעבד מזון למחית חלקה.
-
הביאו את המרק הטחון לרתיחה, טעמו ותבלו לפי טעמכם האישי.
-
הגישו חם עם מעט סירופ מייפל, פלפל שחור, אגוזי מלך ומעט שמיר.