אם אתם מעוניינים במרק מצוין שישביע אתכם ויחמם את לבכם, המרק הזה ימלא את מבוקשכם. מדובר במנה בריאה וכה פשוטה להכנה שפשוט אסור לוותר עליה.
אופן הכנת המרק ירקות:
-
חממו שמן זית בסיר גדול על אש בינונית. הוסיפו בצל, וערבבו אותו מידי פעם עד שיקבל מרקם רך, 5 דקות לערך.
-
הוסיפו שום, גזר, פפריקה מעושנת וכמון, ערבבו מדי פעם בכדי למנוע מהשום להשחים, כ-2 דקות לערך.
-
הוסיפו ציר ירקות, עגבניות חתוכות, עדשים אדומות, טימין, עלי דפנה, מלח, פלפל שחור ובשלו את התערובת עד שתרתח.
-
כסו את הסיר, הנמיכו את החום והמשיכו לבשל במשך 10 דקות.
-
לאחר מכן הוסיפו חומוס, כסו את הסיר ובשלו במשך 10 דקות נוספות.
-
הוציאו בזהירות את עלי הדפנה מהסיר באמצעות כף. העבירו 2 כוסות מהמרק אל תוך בלנדר וערבבו את התערובת עד שיתקבל מרקם סמיך.
-
החזירו את התערובת מהבלנדר חזרה אל סיר המרק ובחשו היטב. טעמו את המרק, ובמידה ואתם מעוניינים במרקם סמיך יותר, תוכלו לבצע שנית את אותה הפעולה באמצעות הבלנדר.
-
בסוף, הוסיפו האפונה והשעועית או את הירקות המבושלים שבחרתם, וערבבו היטב עד שהמרק יתחמם והירקות יהיו חמים מספיק. צקו את המרק לקערות והגישו.
טיפ השף:
בשלב האפונה והשעועית הירוקה, ניתן להשתמש בכל שילוב ירקות אחר שרוצים.
מקור: טובה ק.