header

מתכון למרק טום-יאם צמחוני

מתכון מרק הטום יאם התאילנדי שלפניכם הוא טעים, מרענן ומוכיח שלא חייבים תוספת של עוף או בשר כדי ליהנות ממרק עשיר בטעמים. בעזרת המתכון הקליל, הססגוני והמתובל היטב הזה, אתם בהחלט תיהנו מימים חמים וטעימים יותר בחורף.

זמן הכנה: 10 דקות
רמת קושי: קל
מתכון למרק טום-יאם צמחוני מקור תמונה: cilantroandcitronella
רכיבים למרק טום-יאם:
מים - 5 כוסות (כ-1 ליטר)
עשב לימון - 2 גבעולים
בצלצלי שאלוט - 2 (קלופים וחצויים לשניים)
ג'ינג'ר - 1 חתיכה (באורך 4 ס"מ, פרוסה לפרוסות דקות)
גרידת לימון - 2 כפות
עגבנייה - 1 (בינונית, ללא זרעים, חתוכה ל-8 רצועות)
רוטב סויה - 3 כפות
סוכר - 1 כפית
תערובת פטריות - 250 גר' (אסיאתיות (שיטאקי ופטריות כפתור לבן), גדולות ופרוסות)
מיץ ליים - 3-4 כפות
עגבניות שרי - 5 (חצויות או חתוכות לרבעים)
כוסברה - קומץ קטן (טרייה)
אופן הכנת המרק טום-יאם:
  1. הרתיחו את המים בסיר בינוני על אש גבוהה.
  2. חתכו את עשב הלימון לגודל בינוני, רסקו קלות בעזרת גב הסכין והניחו בצד.
  3. לאחר רתיחת המים הוסיפו לסיר עשב לימון, בצלצלי שאלוט, זנגביל, גרידת לימון ואת רצועות העגבנייה. ערבבו היטב והרתיחו למשך כ-5 דקות או עד להתחזקות ריח עשבי התיבול. רסקו את העגבניות תוך כדי בחישה עד להתמזגותן במרק.
  4. הוסיפו לסיר רוטב סויה, סוכר, צ'ילי ופטריות והביאו לרתיחה נוספת למשך כ-5 דקות נוספות והסירו מהאש.
  5. הוסיפו לסיר מיץ לימון לפי הטעם ועגבניות שרי. הגישו וקשטו עם מעט פטרוזיליה.
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.