מתכון מרק הטום יאם התאילנדי שלפניכם הוא טעים, מרענן ומוכיח שלא חייבים תוספת של עוף או בשר כדי ליהנות ממרק עשיר בטעמים. בעזרת המתכון הקליל, הססגוני והמתובל היטב הזה, אתם בהחלט תיהנו מימים חמים וטעימים יותר בחורף.
אופן הכנת המרק טום-יאם:
-
הרתיחו את המים בסיר בינוני על אש גבוהה.
-
חתכו את עשב הלימון לגודל בינוני, רסקו קלות בעזרת גב הסכין והניחו בצד.
-
לאחר רתיחת המים הוסיפו לסיר עשב לימון, בצלצלי שאלוט, זנגביל, גרידת לימון ואת רצועות העגבנייה. ערבבו היטב והרתיחו למשך כ-5 דקות או עד להתחזקות ריח עשבי התיבול. רסקו את העגבניות תוך כדי בחישה עד להתמזגותן במרק.
-
הוסיפו לסיר רוטב סויה, סוכר, צ'ילי ופטריות והביאו לרתיחה נוספת למשך כ-5 דקות נוספות והסירו מהאש.
-
הוסיפו לסיר מיץ לימון לפי הטעם ועגבניות שרי. הגישו וקשטו עם מעט פטרוזיליה.