רוחות הסתיו שמבשרות על החורף המתקרב כבר כאן, ואיתן מתחילים לצאת מארונות המטבח הסירים שבהם נכין שלל מרקים עשירים ומנחמים שכיף לאכול כשבחוץ מתקרר. אנחנו בטוחים בכך שיש לכם בספר המתכונים הרבה מתכונים נהדרים, אבל היום אנחנו נראה לכם כמה קל לעשות שימוש ברכיב שכנראה עוד לא מופיע בו - הארטישוק הירושלמי. הטעם הייחודי שלו מזכיר שילוב של הארטישוק המוכר עם תפוח אדמה, רק שהוא בעל מרקם חלק יותר, ולאחר בישול טעמו המתקתק מתגבר. כאשר משלבים אותו במרק פשוט להכנה עם ערמונים קלויים, מתקבל שילוב שתענוג לאכול בימי הסתיו וגם בכל עונה אחרת.
רכיבים למרק ארטישוק ירושלמי וערמונים:
טימין - עלים מגבעול אחד או שניים
אופן הכנת מרק ארטישוק ירושלמי וערמונים:
-
לממו מראש תנור ל-160 מעלות. קלפו את הארטישוק הירושלמי (ניתן גם להסתפק בניקוי יסודי עם בד גס), חיתכו לקוביות גסות, פזרו על תבנית מרופדת בנייר אלומיניום ותבלו בשמן זית, מלח ופלפל שחור.
-
כסו את הארטישוק המתובל עם נייר אלומיניום והכניסו לתנור למשך 15-20 דקות.
-
לקראת תום זמן הבישול בתנור, קחו מחבת גדולה וחממו על להבה בינונית.
-
לאחר שהמחבת מתחממת הוסיפו שמן זית כדי לשמן אותה קלות ולאחר שהוא מתחמם, הוסיפו את הבצל.
-
אחרי שהבצל מתחיל להפוך לשקוף ומאבד קצת נפח ונוזלים, הוסיפו את הערמונים הקצוצים וכמה עלי טימין.
-
ערבבו, בשלו למשך 2-3 דקות, כבו את האש והניחו בצד.
-
אחרי שהארטישוק מוכן והספיק להתקרר קלות, העבירו אותו למיקסר או לכלי מתאים עם בלנדר מוט עם רוב תערובת הערמונים והבצל (שמרו קצת בצד לקישוט).
-
התחילו לערבל את הארטישוק עם הערמונים והוסיפו בהדרגה מציר הירקות עד לקבלת המרקם הרצוי.
-
תבלו במלח, פלפל ושמן זית לפי הטעם, חממו בסיר על פי הצורך, העבירו לקערות הגשה, קשטו עם הבצל והערמונים שהשארתם בצד ועם מעט עלי טימין.
טיפ השף:
בשביל תוספת טעם מיוחד, תוכלו גם לטפטף מעל קערות המרק המוכן מעט שמן פטריות כמהין, שמן צ'ילי או שמן דומה.