מרק כרוב היה אחד מהכוכבים הכי גדולים במטבח של סבתא שלי כשהייתי ילד קטן, אך אני מודה שאז לא התלהבתי מטעמו. עם השנים למדתי להעריך את הירק הזה יותר ולשלב אותו במנות שונות כמו מרק ירקות עשיו שתענוג לאכול בחורף. ההכנה שלו פשוטה מאוד וכל מה שצריך זה סיר מתאים לצד קצת סבלנות, שמאוד משתלמת כאשר פותחים את המכסה, חושפים את המרק המוכן ומריחים את הניחוח הנפלא שלו…
אופן הכנת מרק כרוב וירקות:
-
חממו בסיר גדול על אש בעוצמה בינונית את השום והבצל למשל 3-5 דקות וערבבו פעם או פעמיים.
-
הוסיפו את כל רכיבי המרק, כסו ובשלו למשך כ-30 דקות. ערבבו כל 10 דקות בערך ולקראת סוף הבישול טעמו ותקנו תיבול.
-
כאשר כל הירקות יהיו רכים ניתן לעצור את הבישול ולהעביר את המרק לקערות הגשה. בתיאבון!