אוהבים לאכול בשר בקר, ובעיקר את החלק של הכתף? פנקו את עצמכם במרק טעים שמבוסס עליו ועל ירקות שכיף לאכול כל השנה ובעיקר להתחמם לצדו בימי החורף הקרירים. הכנתו אמנם מתבצעת בבישול איטי ולכן דורשת סבלנות, אך יחסית מעט התעסקות ומאמץ מצדכם. אז הכינו לעצמכם ולמשפחתכם מרק טעים, בריא ומזין מכתף בקר וירקות שמעניקים לו טעם נפלא.
מקור תמונה:
tasteofhome
רכיבים למתכון למרק כתף בקר וירקות:
אופן הכנת המתכון למרק כתף בקר וירקות:
-
חממו שמן קנולה בסיר לבישול איטי, ובשלו בו את הבקר עד להשחמה.
-
הוסיפו לסיר 4 כוסות מים, וגרדו מתחתית הסיר חתיכות בקר שנדבקו אליה.
-
הוסיפו את מיץ העגבניות, הבצלים, הסלרי, רוטב הווסטרשייר, עלי הדפנה, המלח והפלפל. הביאו את התערובת לרתיחה, כסו את הסיר ובשלו למשך שעתיים, תוך ערבוב לסירוגין.
-
הוציאו את עלי הדפנה והוסיפו את הגזרים, הלפת ותפוחי האדמה. כסו את הסיר והמשיכו לבשל למשך 40-60 דקות.
-
הוסיפו את האפונה ובשלו למשך 10 דקות נוספות.
-
הוסיפו את העמילן ואת ¼ כוס המים הנותרת, וערבבו את התערובת.
-
הביאו את התערובת לרתיחה, ובשלו תוך כדי ערבוב למשך 2 דקות נוספות או עד שהיא מקבלת מרקם סמיך.
-
הגישו לשולחן, ושיהיה בתיאבון!