header

מתכון למרק עם כתף בקר וירקות נפלאים

אוהבים לאכול בשר בקר, ובעיקר את החלק של הכתף? פנקו את עצמכם במרק טעים שמבוסס עליו ועל ירקות שכיף לאכול כל השנה ובעיקר להתחמם לצדו בימי החורף הקרירים. הכנתו אמנם מתבצעת בבישול איטי ולכן דורשת סבלנות, אך יחסית מעט התעסקות ומאמץ מצדכם. אז הכינו לעצמכם ולמשפחתכם מרק טעים, בריא ומזין מכתף בקר וירקות שמעניקים לו טעם נפלא.

זמן הכנה: 25 דקות
כמות סועדים: 8
רמת קושי: קל
מתכון למרק עם כתף בקר וירקות נפלאים מקור תמונה: tasteofhome
רכיבים למתכון למרק כתף בקר וירקות:
כתף בקר - 1 ק"ג (חתוך לקוביות של כ-3 ס"מ)
שמן קנולה - 2 כפות
מים - ¼4 כוסות (מחולקות)
מיץ עגבניות - ½ כוס
בצלים - 2 (בינוניים, חתוכים לרצועות)
גבעולי סלרי - 2 (חתוכים)
מלח - 2-3 כפיות
פלפל שחור - ½ כפית
גזרים - 6 (בינוניים, חתוכים לרבעים)
לפת - 1 (גדולה, קלופה וחתוכה לקוביות)
תפוחי אדמה - 6 (בינוניים, חתוכים לקוביות)
אופן הכנת המתכון למרק כתף בקר וירקות:
  1. חממו שמן קנולה בסיר לבישול איטי, ובשלו בו את הבקר עד להשחמה.
  2. הוסיפו לסיר 4 כוסות מים, וגרדו מתחתית הסיר חתיכות בקר שנדבקו אליה.
  3. הוסיפו את מיץ העגבניות, הבצלים, הסלרי, רוטב הווסטרשייר, עלי הדפנה, המלח והפלפל. הביאו את התערובת לרתיחה, כסו את הסיר ובשלו למשך שעתיים, תוך ערבוב לסירוגין.
  4. הוציאו את עלי הדפנה והוסיפו את הגזרים, הלפת ותפוחי האדמה. כסו את הסיר והמשיכו לבשל למשך 40-60 דקות.
  5. הוסיפו את האפונה ובשלו למשך 10 דקות נוספות.
  6. הוסיפו את העמילן ואת ¼ כוס המים הנותרת, וערבבו את התערובת.
  7. הביאו את התערובת לרתיחה, ובשלו תוך כדי ערבוב למשך 2 דקות נוספות או עד שהיא מקבלת מרקם סמיך.
  8. הגישו לשולחן, ושיהיה בתיאבון!
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
המשך עם: Google
תכנים קשורים: חורף , ללא גלוטן , מרק , בקר , חם , בשרי , ירקות
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
המשך עם: Google
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.