ימים קרים תמיד עושים לי חשק למרק חם עם טעמים חזקים שמזכירים לי את הבית, וזה בדיוק מה שטעמתי כשהכנתי את מתכון המרק שלפניכם. מדובר על מרק דגים בסגנון ים תיכוני שאפשר להכין בעזרת מגוון דגים, ולתבל בצמחי תבלין שונים כדי ליהנות מהטעמים שאתם הכי אוהבים. קערה של מרק עשיר וטעים שכזה עם חתיכות דג רך ועסיסי היא מנה מושלמת לארוחת ערב חורפית, בין אם אתם מארחים ובין אם אתם רוצים ליהנות מערב משפחתי רגוע בבית.
רכיבים למרק דגים ים תיכוני:
אופן הכנת מרק דגים ים תיכוני:
-
כתשו את שיני השום יחד עם כרבע כפית מלח במכתש ועלי או כלי דומה, הוסיפו את רצועות האנשובי, כתשו שוב וערבבו קלות.
-
חממו סיר גדול שמתאים למרק על אש בעוצמה בינונית, הוסיפו שמן, המתינו שיתחמם ולאחר מכן הוסיפו לסיר בצל, סלרי וגזר עם כחצי כפית מלח.
-
בשלו וערבבו מדי פעם למשך כ-5 דקות, עד שהבצל מתרכך. הוסיפו את תערובת השום והאנשובי ובשלו תוך כדי ערבוב לכ-2 דקות נוספות.
-
הוסיפו לסיר את העגבניות עם הנוזלים, בשלו וערבבו מדי פעם למשך 10-15 דקות, עד שהעגבניות מבושלות ורכות.
-
הוסיפו מים, תפוחי אדמה, מלח לפי הטעם ובוקה גרני (קשרו כמה ענפי טימין, ופטרוזיליה עם חוט קשירה לבישול) והוסיפו גם עלה או שניים של דפנה.
-
הורידו את עוצמת הלהבה לחלשה, כסו באופן חלקי ובשלו על סף רתיחה למשך כ-30 דקות. ערבבו מדי פעם והוסיפו מלח ופלפל שחור למרק לפי הטעם והצורך לאורך הבישול.
-
בינתיים, הכינו את חתיכות הדג ותבלו כל אחת במעט מלח ופלפל. בסיום 30 הדקות של הבישול, הוציאו מהסיר את עלי הדפנה ואת צרור צמחי התיבול.
-
הוסיפו לסיר המרק את חתיכות הדג (חשוב שהמרק לא יהיה רותח) ובשלו על סף רתיחה למשך 5-10 דקות נוספות עד שהדג מוכן.
-
לסיום, ערבבו את המרק, תקנו תיבול עם מלח ופלפל במידת הצורך. העבירו לקערות הגשה וקשטו במעט פטרוזיליה או שבבי פלפל אדום לאוהבי החריפות.