מרק עדשים שכזה טרם טעמתם! הוא פופולרי מאוד בקרב קהילות בדואיות בצפון ירדן ומוגש שם בעיקר בימי החורף הקרים – אך אצלנו גם בקיץ, תחת המזגן המקרר, אפשר להכין ולאכול אותו בכיף. קוראים לו "אל-ראשוף" והוא כולל שלל פינוקים כגון בצל מקורמל, חמאה מזוקקת ושמן זית; לשם הכנת המרק הזה, משתמשים במקור בנוזלי אבן יוגורט - המכונה גם ג'מיד - אך מכיוון שהרכיב הזה לא נפוץ כאן בארץ, ניתן להשתמש ביוגורט רגיל. רק כשתכינו את האל-ראשוף ותטעמו ממנו תבינו את עומק הטעמים הנפלא שהוא מציע...
רכיבים לאל ראשוף – מרק עדשים בנוסח ירדני-בדואי:
אופן הכנת האל ראשוף – מרק עדשים בנוסח ירדני-בדואי:
-
הניחו את העדשים בסיר עמוק, הוסיפו מים קרים עד לכיסוי וחממו על להבה גבוהה עד לרתיחה.
-
הוסיפו את האורז ואת הבצל הקצוץ וחממו על להבה בינונית עד שהם מתרככים.
-
בסיר נוסף חממו את היוגורט על להבה בינונית וערבבו עד לרתיחה. אחרי הרתיחה הוסיפו את היוגורט לעדשים שבסיר השני, ובשלו את הכל על להבה נמוכה עד להסמכה; הוסיפו כף קורנפלור למרק וערבבו היטב. שימו לב כי תוכלו לכוונן את הסמיכות של המרק על ידי הוספת מים רותחים לפי הצורך.
-
ערבבו, טעמו והוסיפו מלח ופלפל לפי הטעם.
-
הכניסו למחבת את שמן הזית, החמאה המזוקקת ואת פרוסות הבצל הפרוס. טגנו עד להזהבת פרוסות הבצל, ואז הוציאו אותן מהמחבת ויבשו אותן.
-
חלקו את מרק העדשים לקערות הגשה, זלפו מעט שמן זית וחמאה מזוקקת לכל קערה, חלקו ביניהן את פרוסות הבצל המטוגן והגישו. בתיאבון!