כרובית היא אחד המאכלים הטבעיים שהכי כיף לאכול – יש לה מרקם רך וגם פריך, וטעמה משתלב כמעט עם כל דבר, כשאפשר לנשנש אותה כפי שהיא אחרי טיגון קל, לבסס עליה פשטידות ומאפים שונים או להוסיף אותה למנות מורכבות. היום אתם תכירו מתכון מושלם להכנתה בסגנון ים תיכוני בריא עם צורת הגשה שאיש לא ישכח, ואם נשאר לכם עוד קצת כרובית, תוכלו להכין איתה גם את מתכון הבונוס שמחכה לכם בסרטון....
רכיבים לכרובית ים-תיכונית:
רכיבים לבונוס - כרובית באפלו:
אופן הכנת הכרובית ים-תיכונית:
-
חממו את התנור מראש ל-220 מעלות.
-
הסירו את העלים מהכרובית, שטפו במים וחתכו אותה לפרחים בינוניים.
-
העבירו את פרחי הכרובית לקערה גדולה, הזליפו עליהם 6 כפות שמן זית ופזרו כפית וחצי מלח, רבע כפית פלפל, זעתר וכמון. ערבבו היטב ובעדינות.
-
הניחו על תבנית לתנור 2 שכבות של נייר אפייה והניחו עליהן את פרחי הכרובית – ודאו שיש מרווח ביניהם.
-
צלו את הכרובית למשך 18-22 דקות, עד שהיא הופכת לפריכה, עדינה ושחומה מעט. בסיום, הוציאו מהתנור והניחו בצד.
-
בזמן שהכרובית בתנור הכינו את הרוטב; ערבבו בקערה בינונית יוגורט, טחינה, גרידת לימון, מיץ לימון, כף שמן זית, מלח ופלפל. את הרוטב תוכלו לשמור למשך 5 ימים בקופסה אטומה במקרר.
-
מרחו את רוטב היוגורט-טחינה על גבי צלחת הגשה וסדרו על הרוטב את פרחי הכרובית, כך שמעט מהרוטב יבלוט מהצדדים.
-
פזרו על הכרובית עלי נענע, גרגירי רימון וצנוברים. זלפו מעל כף שמן זית והגישו.
אופן הכנת הבונוס - כרובית באפלו:
-
חממו את התנור מראש ל-230 מעלות.
-
פרקו את ראש הכרובית לפרחים והניחו בצד.
-
ערבבו עם מטרפה בקערה בינונית את הקמח, אבקת שום, פפריקה, פלפל שחור, מלח וחלב.
-
העבירו את פרחי הכרובית לקערה וכסו אותם היטב בתערובת בעזרת ערבוב עדין.
-
פזרו את פרחי הכרובית על תבנית מרופדת בנייר אפייה והכניסו לתנור למשך 20 דקות.
-
בינתיים ערבבו בקערה קטנה רוטב חריף, שמן ודבש.
-
לאחר 20 דקות של אפייה הברישו את הכרובית ברוטב שהכנתם והחזירו לתנור ל-20 דקות נוספות.
-
את הכרובית הזו תוכלו להוסיף לפיצה או טאקו, או לאכול אותה כפי שהיא עם רוטב לבחירתכם.