מקורה של השווארמה הוא מאזור הלבנט ורוב החוקרים והמומחים נוטים לייחסה במקור למטבח הטורקי - אך העובדה הזו לא הפריעה למנה הנהדרת להפוך לסוג של מאכל לאומי בישראל וגם במדינות אחרות.למרות טעמה הנהדר, זו לרוב לא נחשבת למנה בריאה במיוחד והיא כוללת רכיבים שונים שרבים מנסים לאכול כמה שפחות. לכן, החלטנו להביא לכם גרסה עם טעם מיוחד שמאוד מזכיר את המנה האהובה הזו, אך היא אינה מבוססת על בשר עוף או בקר, אלא על מרכיב מן הצומח. פתחו מחברות ורשמו את המתכון שלנו לשווארמה כרובית עם קוביות חלומי וטחינה ירוקה שתגרום לכם ללקק את האצבעות!
רכיבים למתכון לשווארמה כרובית:
רכיבים למתכון לטחינה ירוקה:
אופן הכנת מתכון לשווארמה כרובית:
-
חממו את התנור מראש לטמפרטורה של 220 מעלות.
-
על תבנית אפייה עם דפנות הניחו נייר אפייה ועליו כרובית, גרגירי חומוס, ¼ כוס שמן זית, פפריקה (מעושנת וחריפה), שום, כמון, מיץ לימון, שומשום ומלח ופלפל לפי הטעם. ערבבו הכל יחד, פרשו באופן שווה על התבנית והכניסו לתנור למשך 20 דקות או עד שהכרובית מתרככת/מזהיבה.
-
הניחו מחבת גדולה על להבה בינונית והוסיפו 1 כף שמן זית. כשהשמן חם הוסיפו את קוביות גבינת החלומי וטגנו כ-3 דקות בכל צד עד להזהבה והעבירו בסיום לצלחת.
-
להגשה: מרחו ממרח חומוס על לאפה/טורטיה, הניחו מנה של כרובית אפויה ומספר קוביות חלומי. הזליפו מהטחינה מעל המנה או הגישו אותה כמטבל לצדה - בתאבון!
אופן הכנת מתכון לטחינה ירוקה:
-
הכניסו את כל המרכיבים לתוך בלנדר (ביחד עם ¼ כוס המים) והפעילו עד לקבלת מרקם חלק. כדי להפוך את המטבל לנוזלי יותר ניתן להוסיף מים.