אני מאוד אוהבת ניוקי, אבל משתדלת להימנע ממנו כמו שיותר, כדי לשמור על הגזרה. אם גם אתם נוהגים כמוני, הגיע הזמן שתכירו את הגרסה הבאה – שאני כבר אימצתי! מעבר לכך שהיא טעימה להפליא, היא נטולת גלוטן ויחסית דיאטטית – מה שהופך אותה ללא פחות ממושלמת. אתם מוזמנים להכין ניוקי מכרובית לעצמכם או לאהוביכם, ואנחנו בטוחים שהגרסה הזו תעשה חיל בארוחות החלביות שלכם!
מקור תמונה:
delish
רכיבים למתכון לניוקי מכרובית:
אופן הכנת מתכון לניוקי מכרובית:
-
חתכו את הכרובית באופן גס, כולל את הליבה שלה. הכניסו את החתיכות למעבד מזון, וערבלו אותן בפולסים עד לקבלת מרקם שמזכיר אורז. ודאו שאינכם מקבלים תערובת רכה מדי שמזכירה מחית. אם אין לכם מעבד מזון – גרדו את חתיכות הכרובית במגררת (פומפייה). שימו לב שעליכם לקבל 3 כוסות של "אורז" כרובית.
-
חממו את "אורז" הכרובית שקיבלתם במיקרוגל למשך 3 דקות, על מנת שהגרגרים יעברו תהליך אידוי.
-
לאחר מכן הניחו לכרובית להתקרר מעט, ואז סחטו את הגרגרים להוצאת לחות ונוזלים – בעזרת מגבת מטבח נקייה.
-
העבירו את ה"אורז" לקערה גדולה, והוסיפו לתוכה את החלמונים, הפרמז'ן, קמח השקדים והמלח, וערבבו.
-
המיסו את המוצרלה במיקרוגל למשך דקה, והוסיפו אותה לקערה הגדולה.
-
ערבבו את המרכיבים שבקערה עם כף, ולאחר מכן ערבבו ולושו את התערובת עם ידיים, עד לקבלת מרקם שמזכיר בצק.
-
חלקו את הבצק ל-4 כדורים וקררו אותם עד להתמצקות, למשך כ-10 דקות.
-
בעזרת הידיים, צרו גליל מכל כדור, וחתכו אותו לגושי ניוקי.
-
לחצו בעדינות עם מזלג על חלקו העליון של כל ניוקי, לקבלת פסים.
-
הרתיחו מים מלוחים בסיר גדול, וכשהם יהיו רתוחים – בשלו בהם את הניוקי למשך דקה. אם אינכם רוצים לבשל אותם מיד, אפשר לשמור אותם במקרר עד לבישול.
-
סננו החוצה את המים ברגע שהניוקי מוכן.
-
הגישו את הניוקי לשולחן יחד עם רוטב מרינרה, וקשטו את המנה עם פרמז'ן ופטרוזיליה.