מתכון להכנת ניוקי מתפוחי אדמה ממש כמו שהסבתות האיטלקיות מכינות; הרכות, המרקם והטעם הבלתי נשכחים של הניוקי ייקחו אתכם צעד אחד נוסף בהכנת מתכונים נהדרים מהמטבח האיטלקי.
אופן הכנת הניוקי:
-
הכניסו תפוחי אדמה לסיר גדול, מלאו מים מהברז עד שהם עוברים את תפוחי האדמה והביאו לרתיחה. בשלו לאחר הרתיחה עוד כ-10-15 דקות או נעצו מזלג בבשר תפוחי האדמה וודאו שהוא נכנס בקלות.
-
הוציאו את תפוחי האדמה מהסיר והניחו לייבוש וקירור.
-
הכניסו את תפוחי האדמה לקערה בינונית ומעכו אותם בעזרת ממחה עד להעלמות הגושים ויצירת מרקם חלק.
-
תבלו במלח ופלפל וערבבו היטב.
-
צרו חור במרכז פירה תפוחי האדמה והכניסו פנימה ביצה.
-
ערבבו היטב עד שהביצה נטמעת בבצק הניוקי.
-
הוסיפו את הקמח, ערבבו ולושו לבצק אחיד ונעים למגע.
-
כדררו את הבצק וחלקו ל-4 חלקים. רדדו כל חלק לרצועה ארוכה וחתכו כל רצועה לחתיכות של 1 ס"מ מהבצק.
-
גלגלו כל חתיכת בצק ניוקי על שיני מזלג, ליצירת דוגמה על הבצקניות.
-
הרתיחו מים חדשים בסיר גדול. לאחר שהמים ירתחו, הכניסו פנימה את הניוקי ובשלו עד שהבצקניות יצופו למעלה. הוציאו את הניוקי מהמים בעזרת כף מחוררת.
-
חממו מחבת על חום בינוני והמיסו בה חמאה. הוסיפו למחבת עלי מרווה ולאחר מכן את הניוקי, וטגנו מעט עד לקבלת גוון זהוב עדין, הגישו חם.