עם מתכון רביולי 3 הגבינות הבא תוכלו לספק לגופכם כמויות נכבדות של סידן וליהנות במקביל מארוחה איטלקית טעימה. זאת כיוון שרכיבי המנה כוללים גבינת ריקוטה המכילה כ-200 מ"ג סידן ל-100 גרם ועד ל-600 מ"ג בגבינות ריקוטה מובחרות, גבינת עיזים המכילה כ-300 מ"ג סידן ל-100 גרם גבינה וגבינת פרמז'ן המכילה לא פחות מ-1,000 מ"ג סידן ל-100 גרם גבינה.
מקור תמונה:
hwcmagazine
אופן הכנת הרביולי:
-
חממו את שמן הזית על מחבת מעל אש בינונית. הוסיפו את בצל השאלוט וטגנו תוך כדי בחישה למשך כדקה. עתה, הוסיפו את עלי הסלק ו-¼ כפית פלפל והמשיכו לטגן את הרכיבים למשך כ-3 דקות נוספות ולסיום העבירו את התערובת לקערה.
-
בקערה נפרדת, ערבבו את הריקוטה, הפרמז'ן ואת גבינת העיזים יחד עם עלי המרווה הקצוצים ו-¼ כפית הפלפל הנותרת.
-
ליצירת הרביולי, חתכו את הבצק שהכנתם מראש למלבנים בגודל של 5 ס"מ רוחב על 6 ס"מ אורך, והניחו אותם על תבנית מרופדת בנייר אפייה למניעת הידבקות.
-
הוסיפו 2 כפיות של תערובת הגבינות במרכזו של כל אחד מבסיסי הרביולי.
-
ליצירת צורת הרביולי הסופית, הברישו את קצותיו של הבצק במעט מים או הרטיבו עם האצבע, וסגרו אותו בדפנותיו כשמומלץ לבצע זאת עם שיני מזלג היוצרות גם צורה אסתטית ויפה.
-
הרתיחו מים ובהם כפית מלח אחת בסיר על אש גבוהה. לאחר הרתיחה, הנמיכו את עוצמת האש ללהבה בינונית והשליכו אל המים את הרביולי תוך תנועת ערבוב עדינה. בשלו במשך כ-5 דקות, הוציאו את הרביולי עם כף מחוררת או באמצעות מסננת והניחו על צלחת עם מגבת נייר לספיגת המים.
-
סדרו את הרביולי בצלחת, פזרו מעליו את תערובת בצלי השאלוט ועלי הסלק ובתיאבון!
טיפ השף:
ניתן להוסיף על הרביולי מעט גבינת פרמז'ן מגוררת שתשדרג את טעמה של המנה.