header

מתכון לסלט פסטה עם גבינת פטה וזיתים

מתכון לסלט יווני משודרג עם פסטה, המנה הים תיכונית המשודרגת שתכניס בריזה מרעננת לימים החמים.

זמן הכנה: 10 דקות
כמות סועדים: 12
רמת קושי: קל
מתכון לסלט פסטה עם גבינת פטה וזיתים מקור תמונה: bhg
רכיבים לסלט פסטה:
פסטה פנה - 340 גר' (מבושלת, שווה ערך ל-4 כוסות של פסטה לא מבושלת)
עגבניות שרי - 2 כוסות (קצוצות לרבעים)
מלפפון - 1 (בינוני, חצוי לאורך ופרוס דק)
בצלים ירוקים - 4 (פרוסים)
זיתי קלמטה - ⅓ כוס (מגולענים, חצויים)
שמן זית - ½ כוס
מיץ לימון - ½ כוס
בזיליקום - 2 כפות (טרי קצוץ או 2 כפיות בזיליקום מיובש וכתוש)
אורגנו - 2 כפות (טרי או 2 כפיות אורגנו יבש וכתוש)
שיני שום - 4-6 (טחונות)
מלח - ¼ כפית
פלפל שחור - ¼ כפית
גבינת פטה - 1 כוס (מפוררת - 100 גר')
אורגנו - חופן (עלים טריים)
אופן הכנת הסלט פסטה:
  1. בשלו את הפסטה לפי ההוראות שעל גב האריזה.
  2. סננו, שטפו במים קרים וייבשו היטב.
  3. בקערה גדולה ערבבו את הפסטה המבושלת עם העגבניות, המלפפון, הבצל הירוק והזיתים.
  4. בצנצנת עם מכסה, ערבבו את שמן הזית, מיץ הלימון, הבזיליקום, האורגנו, השום, המלח והפלפל. כסו ונערו היטב.
  5. טפטפו מעט מהרוטב מעל תערובת הפסטה והירקות.
  6. כסו את קערת הסלט והכניסו למקרר לשעתיים עד 24 שעות לפני ההגשה.
  7. לפני ההגשה, הוסיפו את הפטה ופזרו מעל עלי אורגנו טריים.
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.