פסטה בחמאה, שום ולימון (או פסטה אל לימונה כפי שמכנים אותה באיטליה) היא אחת המנות הפשוטות והמושלמות ביותר שתכינו אי פעם. משולש הטעמים הקלאסי הזה - החמאה העשירה, השום הארומטי והלימון הרענן - יוצר רוטב קרמי טבעי שמתקבל רק מהעמילן של הפסטה ומעט חמאה, ללא צורך בשמנת כבדה. המנה הזו מוכיחה שלפעמים הפשטות היא הדרך הטובה ביותר להגיע לטעם מדהים, ועם המרכיבים הבסיסיים שכנראה יש לכם כבר במטבח, תוכלו להכין ארוחה שתקבל מחמאות מכל הסועדים. בין אם אתם מחפשים פתרון מהיר לארוחת צהריים או ארוחת ערב אלגנטית, המנה הזו מתאימה לכל הזדמנות.
רכיבים לפסטה ברוטב חמאה ולימון:
אופן הכנת פסטה ברוטב חמאה ולימון:
-
בשלו את הפסטה במים רותחים מומלחים לפי ההוראות על האריזה עד לרמת אל דנטה. לפני סינון הפסטה ושפיכות הנוזלים לכיור, שמרו 1-2 כוסות ממי הבישול בצד.
-
בזמן בישול הפסטה, חממו שמן זית במחבת גדולה והמיסו בה חמאה על אש בינונית-נמוכה.
-
הוסיפו את השום ושבבי הפלפל החריף. בשלו וערבבו קלות עד שהשום מתחיל לשנות צבע והיזהרו שלא לשרוף אותו.
-
העבירו את הפסטה המבושלת למחבת וערבבו היטב כדי לכסות אותה ברוטב החמאה. הוסיפו מעט ממי הפסטה אם הרוטב נראה סמיך מדי ולא מכסה את כל הפסטה.
-
כעת הוסיפו למחבת את הפרמז'ן ומיץ וגרידת הלימון. ערבבו היטב, טעמו, תבלו במלח ופלפל לפי הטעם והסירו את המחבת מהאש.
-
העבירו לכלי הגשה, קשטו בפטרוזיליה, ואם תרצו גם בעוד גרידת לימון וגבינת פרמז'ן.