מנות ניוקי תמיד היו סיבה למסיבה בבית שלי ונתפסו בתור "הגרסה המשודרגת" לארוחות שבהן היינו אוכלים פסטה רגילה. לכן מאז ומתמיד הייתה לי פינה חמה בלב, ובקיבה, למאכל האיטלקי הרך והנימוח הזה, אך עם השנים למדתי שרוב האנשים קצת חוששים ממנו. אולי זה כי הכנתו נתפסת כקשה יותר (ולא בצדק) ואולי זה פשוט כי המנה היא פחות פופולרית במסעדות, אך בכל מקרה צריך לתקן את המצב הזה. בעזרת המתכון שלפניכם תגלו איך להכין גרסה טעימה ועשירה לניוקי תוצרת בית או מוכן מראש, שתעזור לכם להבין למה מגיע למאכל הזה כבוד בדיוק כמו לפסטה!
מקור תמונה:
taste.com.au
רכיבים לניוקי עם ברוקולי ועגבניות מיובשות:
אופן הכנת ניוקי עם ברוקולי ועגבניות מיובשות:
-
הרתיחו קומקום מלא במים ובינתיים כתשו את השום וחתכו את הברוקולי לתפרחות קטנות ואז חצו כל אחת לחצי.
-
חממו סיר על להבה גבוהה ושפכו לתוכו את המים מהקומקום אחרי שירתחו. הכניסו למים את הניוקי, ודאו שיש לפחות 3-4 ס"מ של מים שמכסים את כולם ובשלו אותם עד שהניוקי צפים לפני השטח. אם אתם משתמשים בניוקי ביתי שכבר בישלתם אין צורך בחימום הזה וניתן להמשיך לשלב הבא.
-
הכניסו לסיר עם הניוקי והמים את האפונה הקפואה והברוקולי. ערבבו ובשלו למשך 2-3 דקות עד שהברוקולי מתרכך קלות. לסיום כבו את הלהבה, נקזו את המים מהסיר והניחו בצד.
-
בינתיים חממו מחבת גדולה על להבה בינונית-גבוהה. אחרי שהיא מתחממת הוסיפו את השמן מצנצנת העגבניות המיובשות ואת השום. טגנו תוך כדי ערבוב למשך כדקה והיזהרו שלא לשרוף את השום.
-
הוסיפו למחבת את הקמח, ערבבו תוך כדי בישול למשך כ-30 שניות ואז כבו את הלהבה. הוסיפו בהדרגתיות ותוך כדי ערבוב עם מטרפה את החלב למחבת עד שנוצרת תערובת אחידה.
-
החזירו את המחבת לכיריים על להבה בינונית-גבוהה ובשלו את הרוטב תוך כדי ערבוב תכוף עד שהוא מתחיל לרתוח. הנמיכו את הלהבה כדי להביא את הרוטב לסף רתיחה ובשלו אותו למשך כ-3 דקות עד שהוא מתחיל להסמיך קלות.
-
הוסיפו לרוטב מלח ופלפל לפי הטעם, ערבבו, טעמו ותקנו תיבול אם יש צורך.
-
הכניסו את העגבניות המיובשות ואת הניוקי עם הירקות מהסיר לתוך המחבת עם הרוטב. ערבבו ובשלו על אש נמוכה עם מכסה למשך 3-4 דקות.
-
עכשיו כל שנותר לעשות הוא לכבות את האש, להעביר את הניוקי עם הירקות והרוטב לכלי הגשה, לקשט בעלי בזיליקום ולאכול בהנאה - בתיאבון!