header

מתכון לתפוחי אדמה אפויים עם ברוקולי ושמנת חמוצה

אם ילדיכם מעוניינים בארוחת צהריים קלילה, טעימה ובאותה העת משביעה, כדאי להם לנסות את המתכון הבא שגם אתם תזללו בשקיקה. 

זמן הכנה: 15 דקות
כמות סועדים: 4
רמת קושי: קל
מתכון לתפוחי אדמה אפויים עם ברוקולי ושמנת חמוצה מקור תמונה: asweetpeachef
רכיבים לתפוחי אדמה:
ברוקולי - 450 גר' (אריזה קפואה)
חמאה - 2 כפות
מלח גס - ½ כפית
פלפל שחור - ½ כפית
שמנת חמוצה - ¼ כוס
אופן הכנת התפוחי אדמה:
  1. שטפו היטב את תפוחי האדמה וייבשו אותם עם נייר סופג.
  2. הניחו את תפוחי האדמה בצלחת עמידה למיקרוגל, ודקרו אותם מספר פעמים עם מזלג. preperation מקור תמונה: potsofsmiles
  3. הכניסו את תפוחי האדמה למיקרוגל וחממו אותם עד שיתרככו, 15-12 דקות לערך. בשלב זה, שימו לב שילדיכם מוציאים את הצלחת עם כפפות הגנה מפני חום, או שתוציאו עבורם את הצלחת והניחו אותה על השיש או השולחן.
  4. באמצעות כף גדולה, העבירו את תפוחי האדמה לקערה וכסו אותה בצלחת על מנת לשמור על הטמפרטורה החמה שלהם.
  5. הכניסו לקערה עמידה במיקרוגל ברוקולי, חמאה, מלח ו-¼ כפית פלפל שחור וערבבו עד שיתמזגו. לאחר מכן, הכניסו את הקערה למיקרוגל למשך 3 דקות, הוציאו באמצעות כפפות הגנה את הקערה בתום החימום, ערבבו היטב, והחזירו למיקרוגל למשך 4-3 דקות. שימו לב שילדיכם מוציאים את הקערה עם כפפות הגנה מפני חום, או שתוציאו עבורם את הקערה והניחו אותה על השיש או השולחן.
  6. כעת, יש לחצות את תפוחי האדמה לשני חצאים, אך לא להפרידם לחלוטין ולהיזהר מהאדים בזמן ביצוע הפעולה. אם מדובר בילדים שקטנים מדי כדי לעבוד עם סכין, עשו זאת בעצמכם.
  7. צקו את תערובת הברוקולי מעל תפוחי האדמה וגם את השמנת החמוצה, ותבלו עם ¼ כפית פלפל. המנה מוכנה להגשה!
מקור: דנה.ל
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.