header

צמת הפיצה: מתכון נהדר לשדרוג המנה שכל המשפחה אוהבת!

פיצה היא מאכל כל כך פופולרי, עד שקשה לחשוב על אדם אחד שהיה מסרב לביס עסיסי ממשולש חם ועמוס בכל טוב. אך מפעם לפעם יש מי שמנסה לשדרג את מגש הפיצה העגול והמוכר עם חידושים שונים בתוספות, בבצק או בשוליו, אבל אנחנו מודים שבחידוש מקורי וגאוני כמו זה שתראו במתכון הבא טרם נתקלנו. הרעיון שעומד מאחורי המתכון הבא משלב את כל מה שטעים בפיצה וכל מה שכיף בעיצובי מאפה נפלאים, וכך נוצרת צמת הפיצה המושלמת! המתכון הזה כבר הספיק להכות גלים ברשת, ואנחנו בטוחים שגם אתם והילדים שלכם עומדים להתאהב בטעם ובמראה הנהדרים שלו. אם תרשו לנו לנבא את העתיד, אנחנו חוזים שצמת הפיצה תוגש בקרוב אל שולחן ארוחת הערב שלכם...

זמן הכנה: 30 דקות
רמת קושי: קל
צמת הפיצה: מתכון נהדר לשדרוג המנה שכל המשפחה אוהבת! מקור תמונה: shared
רכיבים לצמת פיצה:
רוטב פיצה - 1 כוס ( רוטב נפוליטנה או רוטב קנוי)
גבינת מוצרלה - 2 כוסות (או גבינה צהובה)
אורגנו - 1 כפית (ניתן להשתמש גם בתערובת תיבול איטלקית לפי העדפתכם)
חמאה מומסת - 4 כפיות
אופן הכנת הצמת פיצה:
  1. חממו את התנור שלכם ל-180 מעלות והניחו נייר או משטח אפייה על תבנית התנור.
  2. חלקו את בצק הפיצה שהכנתם או קניתם לשניים, ורדדו כל חלק למלבן בעובי ½ ס"מ. הניחו את שני מלבני הבצק על נייר האפייה.
  3. מרחו חצי מכמות הרוטב במרכזו של כל מלבן, הימנעו מלמרוח את הרוטב על שולי הבצק.
  4. פזרו במרכזו של כל מלבן ומעל הרוטב שמרחתם חצי מכמות הגבינה המגוררת. preperation מקור תמונה: צילום מסך מ-Youtube
  5. הוסיפו תוספות שונות לבחירתכם כגון: רצועות גמבה, פרוסות של פטריות טריות, רצועות בצל, זיתים וכדומה.
  6. בעזרת סכין חתכו רצועות אלכסוניות משני צדי מלבן הבצק - כפי שמופיע בתמונה א.
  7. קפלו את החלק העליון של הבצק פנימה, והתחילו לקפל פנימה את רצועות הבצק מימין ומשמאל לסירוגין – כפי שמופיע בתמונה ב. preperation מקור תמונה: צילום מסך מ-Youtube
  8. בעזרת מברשת נקייה, מרחו את החמאה המומסת על החלק העליון של שתי צמות הבצק.
  9. פזרו אורגנו או תערובת תיבול לבחירתכם על החמאה המומסת באופן אחיד. ניתן לפזר יותר או פחות מכפית על פי העדפתכם. preperation מקור תמונה: צילום מסך מ-Youtube
  10. הכניסו את צמות הפיצה לתנור שחומם ל-180 מעלות, ואפו במשך 18-20 דקות, או עד שהבצק מקבל גוון שחום.
  11. הוציאו את צמות הפיצה מהתנור והגישו פרוסות של המאפה החם לסועדים. בתיאבון!
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.