מתכון לפיצה מפטריית פורטבלו שתגרום לכם לחוויה טעימה ומרעננת. בנוסף לטעם המעולה, ישנם גם יתרונות בריאותיים, פטריות הפורטבלו עשירות בויטמין D, המסייע לספיגת הסידן בגוף ולחיזוק העצמות.
אופן הכנת הפיצה פורטבלו:
-
חממו מראש את התנור ל-220° מעלות.
-
נתקו את הפטריות מרגליהן.
-
משחו כל פטריה בשמן זית.
-
פזרו מלח ופלפל לפי הטעם.
-
צלו בתנור למשך 15-20 דקות, תלוי בגודל הפטריה.
-
הוציאו מהתנור, קררו בחוץ ולמשך 5-8 דקות, נקזו מהפטריה את הנוזלים שהצטברו בה.
-
מרחו ½ שן שום על כל פטריה, והוסיפו את רוטב הפיצה והגבינה.
-
הכניסו את הפיצה לתנור, אך שימו לב: אין לאפות יותר מדי - הפטריה אמורה להיות בשרנית אך לא יבשה.
מקור: רונית פיינברג