header

מתכון לפיצת פולנטה בסגנון מילאנו

מתכון לפיצה נהדרת ללא גלוטן על בסיס פולנטה איטלקית, מעדן אמיתי היישר ממילאנו. הפולנטה היא מחית תירס הנחשבת לאחד ממאכלי איטליה המסורתיים, עם הוספת הרוטב והגבינה נוצרת פיצה איכותית ובריאה. בנוסף התירס העשיר בויטמין B, עוזר לשמור על בריאות מערכת העצבים המרכזית. 

זמן הכנה: 12 דקות
רמת קושי: קל
מתכון לפיצת פולנטה בסגנון מילאנו
רכיבים לפיצה פולנטה:
קמח תירס - ½1 כוסות (טחון דק)
מים - 3-4 כוסות (רותחים)
שמן זית - 1 כף
מלח - 1 כפית
שן שום - 1 (כתושה)
בזיליקום - 1 כפית
פטרוזיליה - 1 כפית
פלפל שחור - לפי הטעם
רוטב פיצה - לפי הצורך (לכיסוי הבצק)
גבינה צהובה - 1 כוס (מגורדת - ניתן להוסיף או להפחית לפי טעמכם)
אופן הכנת הפיצה פולנטה:
  1. הניחו נייר אפיה בתוך 2-3 תבניות קטנות עד בינוניות.
  2. הרתיחו את המים וערבבו עם קמח התירס עד ליצירת עיסה.
  3. הוסיפו את כל התבלינים וערבבו. אם העיסה דחוסה מדי הוסיפו עוד מים.
  4. מזגו כמות שווה לכל תבנית ושטחו בצורה אחידה בעזרת מרית.
  5. הכניסו את התבניות למקרר ל-30-60 דקות.
  6. חמממו את התנור ל-220° מעלות.
  7. הוציאו את הפולנטה מהתבניות, אל תסירו את נייר האפיה.
  8. הניחו את הפולנטה יחד עם נייר האפייה לתנור, ללא התבניות.
  9. אפו את הפולנטה 15 דקות מכל צד.
  10. הוציאו מהתנור והוסיפו את יתר המרכיבים, הבצק יהיה מלא ואוורירי.
  11. הוסיפו לבצק את הרוטב והגבינה ואפו בתנור עד להתכת הגבינה.
מקור: רונית פיינברג
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
המשך עם: Google
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
המשך עם: Google
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.