מתכון לפיצה נהדרת ללא גלוטן על בסיס פולנטה איטלקית, מעדן אמיתי היישר ממילאנו. הפולנטה היא מחית תירס הנחשבת לאחד ממאכלי איטליה המסורתיים, עם הוספת הרוטב והגבינה נוצרת פיצה איכותית ובריאה. בנוסף התירס העשיר בויטמין B, עוזר לשמור על בריאות מערכת העצבים המרכזית.
אופן הכנת הפיצה פולנטה:
-
הניחו נייר אפיה בתוך 2-3 תבניות קטנות עד בינוניות.
-
הרתיחו את המים וערבבו עם קמח התירס עד ליצירת עיסה.
-
הוסיפו את כל התבלינים וערבבו. אם העיסה דחוסה מדי הוסיפו עוד מים.
-
מזגו כמות שווה לכל תבנית ושטחו בצורה אחידה בעזרת מרית.
-
הכניסו את התבניות למקרר ל-30-60 דקות.
-
חמממו את התנור ל-220° מעלות.
-
הוציאו את הפולנטה מהתבניות, אל תסירו את נייר האפיה.
-
הניחו את הפולנטה יחד עם נייר האפייה לתנור, ללא התבניות.
-
אפו את הפולנטה 15 דקות מכל צד.
-
הוציאו מהתנור והוסיפו את יתר המרכיבים, הבצק יהיה מלא ואוורירי.
-
הוסיפו לבצק את הרוטב והגבינה ואפו בתנור עד להתכת הגבינה.
מקור: רונית פיינברג