חג שבועות מאתגר אותנו למצוא מתכונים עם גבינות, ולמזלנו המטבח העולמי מלא בכאלה, אז פנינו למטבח האמריקאי והכנו לכם מתכון מדהים למק אנד צ׳יז מיוחד עם קישואים, שום ופירורי לחם מחמצת. התוצאה המתקבלת היא מנה מנחמת ומיוחדת שאף אחד לא טעם לפני כן, אז אם אתם מארחים בשבועות, תוכלו להפתיע את כולם עם המתכון הפשוט והמושלם הזה!
רכיבים למק אנד צ׳יז עם קישואים, שום ופירורי לחם מחמצת:
אופן הכנת מק אנד צ׳יז עם קישואים, שום ופירורי לחם מחמצת:
-
בשלו את המקרוני למידת אל דנטה, שטפו תחת מים קרים וסננו היטב ממים.
-
טגנו את הבצל הירוק ושן שום כתושה עם מעט חמאה במחבת עד שהבצל מתרכך, ולאחר מכן הוסיפו את הקישוא המגורר והצ׳ילי גרוס, וטגנו למשך 5-6 דקות נוספות. לבסוף הסירו את המחבת מהאש.
-
המיסו את 50 גרם החמאה בסיר, הוסיפו לתוכו את הקמח וערבבו עד שמתקבלת תערובת סמיכה וחלקה - בשלו אותה למשך 2 דקות.
-
הוסיפו לסיר חלב וערבבו לקבלת תערובת חלקה. הביאו לסף רתיחה, בשלו למשך 2-3 דקות, ולאחר מכן הסירו מהאש.
-
הוסיפו לסיר חצי מכמות הפרמז׳ן, את שאר הגבינות, את המקרוני ואת החרדל, וערבבו.
-
העבירו מחצית מתוכן הסיר לתבנית אפייה, הוסיפו את תערובת הקישואים מהמחבת בשכבה מעל, וכסו עם שאר המקרוני.
-
ערבבו בקערה את פירורי הלחם, שמן הזית והשום הכתוש שנותר לכם, ופזרו את הכל מעל למקרוני שבתבנית האפייה, יחד עם שאר גבינת הפרמז׳ן.
-
חממו את התנור ל-200 מעלות והכניסו לאפייה למשך 25-30 דקות, עד שהמקרוני מזהיב ופריך.