header

מתכון לפסטת פלפלים חריפה

גם אלו מבנינו שמתקשים מעט במטבח מכינים לא פעם מנה של פסטה, אולם אם אתם מעוניינים לשדרג את המתכון המוכר ולהכיר שלל פסטות עם תוספות וטעמים ייחודיים שטרם ניסיתם, תוכלו לעשות זאת בקלות וכמובן גם באמצעות סיר אחד בלבד! פלפלים, גמבה או ארטישוק? לכם רק נותר לבחור.

 לפסטה הזאת יש טעם פיקנטי ועשיר הודות לכל המרכיבים הקלאסיים של המטבח האיטלקי. אפשר להגיש אותה לארוחת ערב משפחתית או לאירוע גדול עם כל החברים, כולם ישמחו לקבל מנה שכזאת.

זמן הכנה: 10 דקות
כמות סועדים: 4
רמת קושי: קל
מתכון לפסטת פלפלים חריפה
רכיבים לפסטת פלפלים:
שמן זית - 2 כפות
שיני שום - 5 (כתושות)
פלפלים חריפים - 4 (פרוסים, ללא הגרעינים, אלא אם אתם אמיצים במיוחד)
פלפלים אדומים - 2 (פרוסים)
עגבניות מרוסקות - 1 (מקופסת שימורים)
שרי לבישול - 1 כוס (או יין לבן)
מים - 1 כוס
שמנת מתוקה - ¼ כוס
חמאה - 50 גר'
בזיליקום - קומץ (קצוץ)
מלח - ½ כפית
גבינת פרמזן - 1 כוס (או פיקורינו)
אופן הכנת הפסטת פלפלים:
  1. הכניסו לסיר גדול את השום והפלפלים עם שמן הזית, וטגנו במשך דקה.
  2. הוסיפו את העגבניות, היין הלבן או השרי, המים והפסטה והביאו לרתיחה.
  3. בשלו במשך 10-15 דקות עד שהפסטה כמעט מוכנה, והנמיכו את האש.
  4. הוסיפו את החמאה, הבזיליקום והמלח ובשלו תוך כדי ערבוב. לאחר שהחמאה נמסה לגמרי, הוסיפו את השמנת והגבינה ובשלו במשך 10 דקות עד שהנוזלים מצטמצמים.
מקור: גיל מנס
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.