אם אתם מגדירים את עצמכם כחובבים מושבעים של פסטה ושל המטבח האיטלקי באופן כללי, וגם לא חוששים מקצת חריף, אתם הולכים ליהנות במיוחד מהמנה הבאה. היא אולי נראית בתחילה כמו פסטה רגילה ברוטב עגבניות, אבל המנה הזו טומנת בחובה הפתעה נהדרת - רוטב פסטו אדום ופיקנטי על בסיס עגבניות מיובשות, אגוזי מלך ופלפלים קלויים, שהופכים כל ביס לחוויה מענגת של טעמים עוצמתיים. מוכנים להרפתקה קולינרית מתגמלת? נסו להכין את זה בעצמכם!
רכיבים לפסטה ברוטב פסטו אדום חריף:
אופן הכנת פסטה ברוטב פסטו אדום חריף:
-
שימו מים להרתחה בסיר גדול.
-
הניחו מחבת גדולה על להבה בינונית-גבוהה וחממו 1 כף שמן זית. הוסיפו עגבניות מיובשות, אגוזי מלך, רסק עגבניות, שום וצ'ילי גרוס. תבלו עם מלח ופלפל ובשלו תוך כדי ערבוב, כ-5 דקות. בסיום, העבירו את התערובת לקערה והניחו בצד לקירור.
-
אל תוך מעבד מזון הכניסו את הפלפלים הקלויים והפרמז'ן, מעליהם הוסיפו את התערובת שהכנתם ו-⅔ כוס שמן זית, והפעילו עד לקבלת מרקם משחתי (אמורה להתקבל תוצרת של כ-2 כוסות משחה).
-
הוסיפו מלח אל המים הרותחים בסיר, ולאחר מכן הכניסו את הפסטה לבישול עד למידת עשייה "אל דנטה". סננו, יבשו היטב ושמרו בצד ½1 כוסות של מי פסטה.
-
החזירו את הפסטה לסיר ומעליה הוסיפו ½1 כוסות של רוטב פסטו אדום ו-1 כוס של מי פסטה. ערבבו ביסודיות עד להשתלבות. הוסיפו את שאר הפסטו ומי הפסטה בהתאם למרקם והטעם הרצויים, ותבלו במלח ופלפל.
-
העבירו את הפסטה לקערות הגשה, פזרו מעל פרמז'ן וקשטו עם מעט עלי בזיליקום טריים. גרדו מעט קליפת לימון מעל אם תרצו בנוסף והגישו!