לגבינת החמד יש יכולת מיוחדת להשתלב כמעט עם כל טעם בהצלחה, ובתוספת בטטה, תפוח אדמה, זיתים ובצל תקבלו מאפה קל מאוד להכנה שמלא בכל טוב. סיגל ממליצה להגיש אותו לצד סלט כדי ליהנות מארוחת ערב מושלמת ומענגת.
למתכונים נוספים מהבלוג "אפייה ביתית"
מקור תמונה:
sigalbremer
אופן הכנת המאפה בצק עלים:
-
בשלו בסיר עם מים את הבטטה ותפוח האדמה במשך כ-15 דקות (חצי בישול – לא לבשל עד לריכוך מלא). לאחר מכן תנו לירקות להתקרר.
-
הניחו את בצק העלים בתבנית בגודל 30X25 (אין צורך לרדד) ודאגו שיכסה גם את הדפנות. חוררו עם מזלג את התחתית והדפנות, במיוחד באזור החיבורים על מנת שהבצק לא יתפח. הכניסו את התבנית לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות למשך 15 דקות.
-
בינתיים הכינו את המילוי: קלפו וחתכו לקוביות קטנות את תפוח האדמה והבטטה והניחו אותם בקערה. הוסיפו לקערה זיתים מגולענים וחתוכים, בצל פרוס לטבעות, רוטב פסטו, חלב, קמח, גבינת חמד 16% וקורט מלח (לא הרבה כי הגבינה והזיתים מלוחים בעצמם). לבסוף ערבבו היטב.
-
הוציאו את התבנית עם בצק העלים האפוי חלקית והעבירו לתוכה את המילוי שהכנתם. פזרו מלמעלה את גבינת החמד 5% והכניסו לתנור לאפייה של כ-35 דקות נוספות, עד שהמאפה משחים.
מקור תמונה:
sigalbremer
מקור: סיגל ברמר