header

מתכון למאפה בצק עלים עם ירקות וגבינת חמד של סיגל ברמר

לגבינת החמד יש יכולת מיוחדת להשתלב כמעט עם כל טעם בהצלחה, ובתוספת בטטה, תפוח אדמה, זיתים ובצל תקבלו מאפה קל מאוד להכנה שמלא בכל טוב. סיגל ממליצה להגיש אותו לצד סלט כדי ליהנות מארוחת ערב מושלמת ומענגת.

למתכונים נוספים מהבלוג "אפייה ביתית"

זמן הכנה: 10 דקות
רמת קושי: קל
מתכון למאפה בצק עלים עם ירקות וגבינת חמד של סיגל ברמר מקור תמונה: sigalbremer
רכיבים למאפה בצק עלים:
בצק עלים - ½ חבילה
גבינת חמד 16% - 250 גר' (חתוכה גס, אפשר לחתוך עם הידיים)
גבינת חמד 5% - 100 גר' (מגוררת)
בצל קטן - 1 (פרוס לטבעות)
זיתים מגולענים - ½ כוס (חתוכים)
חלב - ½ כוס
קמח - 1 כף
אופן הכנת המאפה בצק עלים:
  1. בשלו בסיר עם מים את הבטטה ותפוח האדמה במשך כ-15 דקות (חצי בישול – לא לבשל עד לריכוך מלא). לאחר מכן תנו לירקות להתקרר.
  2. הניחו את בצק העלים בתבנית בגודל 30X25 (אין צורך לרדד) ודאגו שיכסה גם את הדפנות. חוררו עם מזלג את התחתית והדפנות, במיוחד באזור החיבורים על מנת שהבצק לא יתפח. הכניסו את התבנית לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות למשך 15 דקות.
  3. בינתיים הכינו את המילוי: קלפו וחתכו לקוביות קטנות את תפוח האדמה והבטטה והניחו אותם בקערה. הוסיפו לקערה זיתים מגולענים וחתוכים, בצל פרוס לטבעות, רוטב פסטו, חלב, קמח, גבינת חמד 16% וקורט מלח (לא הרבה כי הגבינה והזיתים מלוחים בעצמם). לבסוף ערבבו היטב.
  4. הוציאו את התבנית עם בצק העלים האפוי חלקית והעבירו לתוכה את המילוי שהכנתם. פזרו מלמעלה את גבינת החמד 5% והכניסו לתנור לאפייה של כ-35 דקות נוספות, עד שהמאפה משחים. preperation מקור תמונה: sigalbremer
מקור: סיגל ברמר
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
המשך עם: Google
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
המשך עם: Google
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.