header

לזניית גבינות קלאסית קלה להכנה

הלזניה - אחד המאכלים הנפוצים והאהובים בעולם כמו הפסטה הגיעה אלינו הישר מאיטליה. המנה המשגעת עשויה דפי פסטה רכים ורחבים, גבינות או בשר ולעיתים גם עם תוספת ירקות קלויים (אנטיפסטי), ורוטב בשמל / בולונז / עגבניות. בארץ מכינים בד"כ את הלזניה כשרה עם רוטב עגבניות ובשר טחון ללא גבינות ומוצרי חלב, לעומת הלזניות האיטלקיות הקלאסיות המכילות גם וגם. אפשר למצוא כיום ברשתות השיווק דפי לזניה מעולים שלא מצריכים בישול מקדים לפני האפייה, אבל הכי כיף להכין לבד, כנ"ל לגבי רוטב העגבניות.

מתכון ללזניה: דפי לזניה

כמה טיפים לפני שנלמד איך מכינים לזניית גבינות ברוטב בשמל:

1. דפי הלזניה הם אלה שמחזיקים את המנה, לכן חשוב לכסות את כל תחתית התבנית והשכבות ולא להתעצל גם אם העניין מצריך שבירה ובניית מעין פאזל מחלקי הדפים. הדפים סופגים את הנוזלים משכבות המילוי, מתרחבים, מתייצבים ועוזרים בהחזקת המנה גם לאחר שהיא יוצאת מהתבנית. את הדפים לא חייב לבשל לפני האפייה, אך כן חשוב להקפיד שיהיו מכוסים בנדיבות ברוטב על מנת שלא יתייבשו.

2. הכי טעים ובריא להכין רוטב מעגבניות טריות, לקלף, לקצוץ, לגרד... אם אין לכם זמן או חשק ישנן 2 אופציות נוספות: להשתמש בעגבניות משומרות איטלקיות איכותיות, או ברוטב לזניה המגיע מתובל ומוכן לאפייה שאפשר למצוא ברשתות השיווק, שגם יקצר את תהליך ההכנה.

3. אל תתנו לרוטב הבשמל להטעות אתכם, השם נשמע כמו משהו מסובך, אבל הוא מהיר, קל הכנה ועשוי משלושה מרכיבים עיקריים: חמאה, חלב וקמח (וכמה תבלינים), פעולת ההכנה שלו אורכת כמה דקות בלבד (ההסבר המדוייק במתכון עצמו), הקמח גורם להסמכת הרוטב, ומומלץ להוסיף לו אגוז מוסקט כדי לחזק טעמים. הוא נפוץ בעיקר במטבח הצרפתי והאיטלקי, ומשתמשים בו להכנת פשטידות, לזניות, מאפים, פסטות וכדומה... 

4. החלטתם להוסיף גם ירקות אנטיפסטי? מעולה! דאגו להכין אותם ולקלות או לחלוט לפני הכניסה לתנור. הכנסתם בצורתם הטבעית למנה לא תבטיח שהם יצאו מוכנים (כנ"ל גם לגבי בשר). איזה ירקות יתאימו? בטטות / פלפלים / חצילים / פטריות / בצל... וגם עשבי תיבול וירק כמו תרד.

 

זמן הכנה: 30 דקות
כמות סועדים: 6
רמת קושי: קל
לזניית גבינות קלאסית קלה להכנה מקור תמונה: רחבי הרשת
רכיבים לרוטב עגבניות:
עגבניות - 3 (קלופות ומגורדות, או ½2 כוסות רוטב לזניה מוכנה)
רסק עגבניות - 2 כפות
שיני שום - 3 שיני שום (קלופות וכתושות)
מלח - 1 כפית
פלפל שחור - ¾ כפית
שמן זית - 2 כפות
בזיליקום - חופן (עלים קצוצים)
סוכר - 1 כפית שטוחה
מים - 2 כוסות (או לפי הצורך)
רכיבים לרוטב בשמל:
חמאה - 50 גר'
קמח - 2 כפות
חלב - 2 כוסות (500 מ"ל)
מלח - 1 כפית
פלפל שחור - ¾ כפית
אגוז מוסקט - ½ כפית
רכיבים ללזניה:
עלי לזניה - 1 חבילה כ- 12 דפים (ללא צורך בבישול מוקדם)
גבינת מוצרלה - 500 גר' (מגורדת, אפשר גם גבינה צהובה)
תבנית - בגודל 25X35
אופן הכנת רוטב עגבניות:
  1. מחממים סיר גדול עם שמן זית.
  2. קולפים ומגרדים את העגבניות ומוסיפים לסיר. אם החלטתם להשתמש ברוטב מוכן זה הזמן להוסיף אותו. מערבבים ומבשלים כ-2 דקות.
  3. מוסיפים את רסק העגבניות, השום הכתוש, התבלינים, עלי הבזיליקום ו-2 כוסות מים, מבשלים כ-10 דקות עד לרתיחה ומכבים את האש. preperation
אופן הכנת רוטב בשמל:
  1. בסיר בינוני על אש בינונית ממיסים את החמאה.
  2. לאחר שהחמאה נמסה מוסיפים תוך כדי ערבוב את הקמח, וממשיכים לערבב עד שהקמח מתאחד לגמרי עם החמאה.
  3. מוסיפים בהדרגה את החלב תוך כדי ערבוב ומבשלים כ-2-3 דקות עד להסמכת הרוטב.
  4. מוסיפים את התבלינים: מלח, פלפל ואגוז המוסקט, מערבבים ומורידים מהאש. preperation
אופן הכנת הלזניה:
  1. מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
  2. בקערה מערבבים את הגבינות כדי ליצור תערובת קלה לפיזור.
  3. משמנים תבנית גבוהה וחסינת חום עם מעט שמן זית, יוצקים מעט מרוטב הבשמל ומרוטב העגבניות, ומסדרים מעל את עלי הלזניה לכל אורכה ורוחבה.
  4. יוצקים שכבה נדיבה של רוטב עגבניות. אם החלטתם להעשיר את הלזניה בירקות אנטיפסטי מפזרים ירקות ומצקת בשמל.
  5. ממשיכים כך עם יתר השכבות, עלי פסטה, רוטב עגבניות, גבינות, ירקות, בשמל...
  6. מעל השכבה האחרונה יוצקים מצקת בשמל ומפזרים גבינות ומעט פלפל שחור.
  7. מכסים את התבנית בנייר כסף, מכניסים לתנור ואופים כ-20 דקות.
  8. כעבור 20 דקות, מסירים את נייר הכסף ואופים עוד כ-10 דקות, או עד שהלזניה זהובה ושחומה.
  9. מוציאים מהתנור בזהירות, חותכים לריבועים ומגישים עם סלט ירקות רענן. preperation
טיפ השף:
עדיף לשמן את תחתית התבנית ולא להניח נייר אפייה. הנייר עלול להירטב, להרוס את בסיס המנה, ולהקשות על הוצאתה.
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.