הטעם המענג והמרקם הנימוח, הם שעושים את המרק הקטיפתי הזה למה שהוא. הגאונות במרקים מסוג זה באה לידי ביטוי דווקא בהגשה, שכן את המנה הזו ניתן להגיש חמה ומהבילה עם קרוטונים, או קרה מאוד עם עירית קצוצה. לכן לא ממש משנה מה מזג האוויר בחוץ, נסו את מתכון מרק הווישיסואז שלפניכם וגם אתם תתאהבו בו.
אופן הכנת המרק צרפתי:
-
קלפו ושטפו היטב את הירקות, ייבשו אותם, חתכו את תפוחי האדמה לקוביות בינוניות וקצצו את הבצל והכרישה.
-
לסיר גדול הכניסו חמאה, כרישה ובצל ובשלו מעל להבה בינונית-נמוכה למשך כמה דקות. זכרו שאתם לא אמורים להשחים ולצרוב את הבצל והכרישה, אלא רק לרכך אותם.
-
לאחר שהכרישה והבצל התרככו, הוסיפו את ציר הירקות ואת תפוחי האדמה. הביאו לרתיחה איטית במשך כ-30 דקות.
-
כאשר כל המרכיבים רכים, טחנו את המרק בבלנדר ידני או במעבד מזון למרקם חלק והומוגני.
-
כעת, החזירו את המרק חזרה אל הכיריים, הוסיפו חלב, גבינת שמנת, מלח, פלפל שחור ואגוז מוסקט וערבבו היטב. חממו את המרק אם תרצו להגיש אותו חם ושלבו בו קרוטונים, או צננו אותו בשלב הזה והגישו אותו קר עם מעט עירית קצוצה מעל.