header

מתכון למרק וישיסואז צרפתי

הטעם המענג והמרקם הנימוח, הם שעושים את המרק הקטיפתי הזה למה שהוא. הגאונות במרקים מסוג זה באה לידי ביטוי דווקא בהגשה, שכן את המנה הזו ניתן להגיש חמה ומהבילה עם קרוטונים, או קרה מאוד עם עירית קצוצה. לכן לא ממש משנה מה מזג האוויר בחוץ, נסו את מתכון מרק הווישיסואז שלפניכם וגם אתם תתאהבו בו.
זמן הכנה: 10 דקות
כמות סועדים: 4
רמת קושי: קל
מתכון למרק וישיסואז צרפתי מקור תמונה: myfrenchheaven
רכיבים למרק צרפתי:
כרישה - 300 גרם (בערך שתי כרישות בינוניות - בעיקר החלק הלבן)
תפוחי אדמה - 500 גרם
חמאה - 1 כף
בצל - 1 (קטן)
ציר ירקות - 4 כוסות (מתכון לציר ירקות או 4 כפיות אבקת מרק ירקות מהולות ב-4 כוסות מים)
חלב - 1 כוס
גבינת שמנת - 80 גרם (30% שומן, בטעם טבעי)
עירית - חופן (קצוצה, לקישוט)
מלח - לפי הטעם
פלפל שחור - לפי הטעם
אגוז מוסקט - לפי הטעם
אופן הכנת המרק צרפתי:
  1. קלפו ושטפו היטב את הירקות, ייבשו אותם, חתכו את תפוחי האדמה לקוביות בינוניות וקצצו את הבצל והכרישה.
  2. לסיר גדול הכניסו חמאה, כרישה ובצל ובשלו מעל להבה בינונית-נמוכה למשך כמה דקות. זכרו שאתם לא אמורים להשחים ולצרוב את הבצל והכרישה, אלא רק לרכך אותם.
  3. לאחר שהכרישה והבצל התרככו, הוסיפו את ציר הירקות ואת תפוחי האדמה. הביאו לרתיחה איטית במשך כ-30 דקות.
  4. כאשר כל המרכיבים רכים, טחנו את המרק בבלנדר ידני או במעבד מזון למרקם חלק והומוגני.
  5. כעת, החזירו את המרק חזרה אל הכיריים, הוסיפו חלב, גבינת שמנת, מלח, פלפל שחור ואגוז מוסקט וערבבו היטב. חממו את המרק אם תרצו להגיש אותו חם ושלבו בו קרוטונים, או צננו אותו בשלב הזה והגישו אותו קר עם מעט עירית קצוצה מעל.
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
המשך עם: Google
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
המשך עם: Google
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.