אם חפצה נפשכם במנה מפנקת בעלת טעמים עשירים ונפלאים, אתם מוכרחים לנסות את המרק הזה. לא רק שהוא פשוט להכנה, המרקם המיוחד שלו יפתיע אתכם ויעורר לכם את כל החושים.
אופן הכנת המרק גזר וקוקוס:
-
המיסו את החמאה בתוך סיר גדול על להבה בינונית–גבוהה. הוסיפו גזרים, בצל, מלח ופלפל, ערבבו מידי פעם ובשלו במשך 20-15 דקות, עד שהגזרים יתרככו.
-
בזמן שאתם מערבבים, הוסיפו חלב קוקוס ורוטב צ'ילי והביאו את הסיר לרתיחה. לאחר מכן הנמיכו את הלהבה, ערבבו מידי פעם עד שהירקות יתרככו, כ-45-40 דקות לערך.
-
הסירו את הסיר מהאש והניחו למרק להתקרר מעט. העבירו את המרק לבלנדר וערבבו את התערובת עד שתהפוך לסמיכה.
-
העבירו את התערובת הסמיכה אל סיר נקי, דללו עם מעט מים עד שיתקבל המרקם הרצוי בו אתם מעוניינים, טעמו את המרק ובמידת הצורך הוסיפו מעט פלפל ומלח.
-
צקו את המרק לקערות, קשטו אותן עם מעט עלי כוסברה והגישו. אם תרצו מרק חריף יותר, הוסיפו צ'ילי חריף.
מקור: טובה ק.