החורף בפתח ואיתו מגיעים הצינה והקור, והדרך הפשוטה והנעימה ביותר להתחמם במהלכו היא בעזרת מרק חם ומהביל. מתכון מרק הגזר-עגבניות שלפניכם הוא אחד מאותם המרקים שכל מי שטועם מתאהב בו, והוא בהחלט יהפוך את הימים הקרים לחמימים ונעימים.
מקור תמונה:
wellplated
רכיבים למרק גזר ועגבניות:
אופן הכנת המרק גזר ועגבניות:
-
חממו תנור ל-200 מעלות, רפדו תבנית בנייר אפייה ושמנו אותו קלות.
-
הניחו את הגזר, הבצל והשום בקערה גדולה.
-
טפטפו על הירקות שמן זית פלפל, כמון ו-1 כפית מלח, וערבבו היטב.
-
הניחו את הירקות על תבנית האפייה בשכבה אחת שטוחה וצלו למשך 25-30 דקות. ערבבו מידי פעם עד להזהבה.
-
הוציאו את תבנית הירקות מהתנור והניחו בצד לקירור.
-
בזמן שהירקות מתקררים, נקזו את נוזלי העגבניות מפחיות השימורים לתוך קערה ושמרו אותם בצד.
-
הכניסו למעבד מזון חצי מכמות הירקות ו-1 פחית עגבניות מרוסקות והפעילו עד לקבל מרקם חלק.
-
העבירו את תכולת הירקות הטחונים לסיר בינוני-גדול וחזרו על הפעולה עם שאר הירקות.
-
חממו את תערובת הירקות על חום בינוני-גבוה, הוסיפו את נוזלי העגבניות ששמרתם קודם לכן, בזיליקום מיובש, יוגורט ו- ½ כפית מלח. הביאו לרתיחה עדינה.
-
בשלו כ-10 דקות נוספות, הוסיפו תיבול לפי הטעם והגישו חם עם תוספת יוגורט בצד.