header

מתכון למרק גזר צלוי ועגבניות

החורף בפתח ואיתו מגיעים הצינה והקור, והדרך הפשוטה והנעימה ביותר להתחמם במהלכו היא בעזרת מרק חם ומהביל. מתכון מרק הגזר-עגבניות שלפניכם הוא אחד מאותם המרקים שכל מי שטועם מתאהב בו, והוא בהחלט יהפוך את הימים הקרים לחמימים ונעימים.

זמן הכנה: 15 דקות
כמות סועדים: 6
רמת קושי: קל
מתכון למרק גזר צלוי ועגבניות מקור תמונה: wellplated
רכיבים למרק גזר ועגבניות:
גזרים - 640 גר' (כ -6 גזרים גדולים, חתוכים לפרוסות של 1 ס"מ)
בצל ירוק - 1 (גדול, פרוס דק)
שיני שום - 4 (קלופות)
שמן זית - 2 כפות
מלח - ½1 כפיות
כמון - 1 כפית (טחון)
פלפל שחור - ¼ כפית
עגבניות קלופות - 800 גר' (2 קופסאות שימורים)
בזיליקום - 1 כפית (מיובש)
יוגורט - ½ כוס (רגיל + תוספת להגשת המנה)
בזיליקום - מעט (טרי, לא חובה)
אופן הכנת המרק גזר ועגבניות:
  1. חממו תנור ל-200 מעלות, רפדו תבנית בנייר אפייה ושמנו אותו קלות.
  2. הניחו את הגזר, הבצל והשום בקערה גדולה.
  3. טפטפו על הירקות שמן זית פלפל, כמון ו-1 כפית מלח, וערבבו היטב.
  4. הניחו את הירקות על תבנית האפייה בשכבה אחת שטוחה וצלו למשך 25-30 דקות. ערבבו מידי פעם עד להזהבה.
  5. הוציאו את תבנית הירקות מהתנור והניחו בצד לקירור.
  6. בזמן שהירקות מתקררים, נקזו את נוזלי העגבניות מפחיות השימורים לתוך קערה ושמרו אותם בצד.
  7. הכניסו למעבד מזון חצי מכמות הירקות ו-1 פחית עגבניות מרוסקות והפעילו עד לקבל מרקם חלק.
  8. העבירו את תכולת הירקות הטחונים לסיר בינוני-גדול וחזרו על הפעולה עם שאר הירקות.
  9. חממו את תערובת הירקות על חום בינוני-גבוה, הוסיפו את נוזלי העגבניות ששמרתם קודם לכן, בזיליקום מיובש, יוגורט ו- ½ כפית מלח. הביאו לרתיחה עדינה.
  10. בשלו כ-10 דקות נוספות, הוסיפו תיבול לפי הטעם והגישו חם עם תוספת יוגורט בצד.
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
המשך עם: Google
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
המשך עם: Google
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.