אחד הדברים שרבים אוהבים הוא ישיבה מסביב לשולחן עם בני המשפחה לארוחה חמה ומפנקת, ואת זה תוכלו להשיג בקלות בעזרת מתכון מרק העדשים האיטלקי הבא. בזכות המרק הטעים הזה תוכלו לתת להם את תשומת הלב הראויה, לרגש אותם, להשרות אווירה חמה ומחבקת תוך הרגשה של טיול באיטליה, ולכן כדאי שתיכנסו כבר אל המטבח והחלו בהכנת המרק.
אופן הכנת המרק עדשים:
-
חממו סיר גדול מעל לחום בינוני-גבוה, צקו שמן זית וטגנו את הבצל, הסלרי והגזר בתוכו למשך 6-7 דקות.
-
לאחר שהבצל נעשה שקוף, הוסיפו שום וטגנו עוד 1-2 דקות.
-
צקו אל הסיר את ציר הירקות ולאחריו הוסיפו עדשים, עגבניות, עלי דפנה, טימין, צ'ילי, מלח ופלפל שחור וערבבו היטב. הביאו את כל תכולת הסיר לרתיחה, הנמיכו את הלהבה ובשלו במשך 25-30 דקות, עד שהעדשים מתרככות.
-
הוסיפו את עלי הקולרד ובשלו כ-5 דקות נוספות והגישו חם בקעריות עם או בלי גבינת פרמזן מעל.