header

מתכון למרק עדשים איטלקי

אחד הדברים שרבים אוהבים הוא ישיבה מסביב לשולחן עם בני המשפחה לארוחה חמה ומפנקת, ואת זה תוכלו להשיג בקלות בעזרת מתכון מרק העדשים האיטלקי הבא. בזכות המרק הטעים הזה תוכלו לתת להם את תשומת הלב הראויה, לרגש אותם, להשרות אווירה חמה ומחבקת תוך הרגשה של טיול באיטליה, ולכן כדאי שתיכנסו כבר אל המטבח והחלו בהכנת המרק.
זמן הכנה: 15 דקות
כמות סועדים: 8
רמת קושי: קל
מתכון למרק עדשים איטלקי מקור תמונה: gimmesomeoven
רכיבים למרק עדשים:
שמן זית - 2 כפות
בצל - 2 כוסות (קצוץ, כ-1 בצל גדול)
גזר - 1 כוס (קצוץ)
סלרי - 1 כוס (קצוץ, ללא עלים)
שיני שום - 4 (כתושות)
ציר ירקות - 7-8 כוסות (מתכון לציר ירקות או 7 כפיות אבקת מרק ירקות מהולות ב-7-8 כוסות מים)
עדשים - 1 כוס (אדומות, ירוקות או חומות - שטופות ומושרות ללילה)
עגבניות - 420 גרם (קלויות, קלופות וחתוכות לקוביות)
טימין - ¼ כפית (מיובש)
פלפל שחור - ¼ כפית
צ'ילי - קמצוץ (כתוש)
מלח - לפי הטעם
קולרד - 2 כוסות (או כרוב קייל קצוץ)
גבינת פרמזן - מעט (מגוררת טרייה להגשה – לא חובה)
אופן הכנת המרק עדשים:
  1. חממו סיר גדול מעל לחום בינוני-גבוה, צקו שמן זית וטגנו את הבצל, הסלרי והגזר בתוכו למשך 6-7 דקות.
  2. לאחר שהבצל נעשה שקוף, הוסיפו שום וטגנו עוד 1-2 דקות.
  3. צקו אל הסיר את ציר הירקות ולאחריו הוסיפו עדשים, עגבניות, עלי דפנה, טימין, צ'ילי, מלח ופלפל שחור וערבבו היטב. הביאו את כל תכולת הסיר לרתיחה, הנמיכו את הלהבה ובשלו במשך 25-30 דקות, עד שהעדשים מתרככות.
  4. הוסיפו את עלי הקולרד ובשלו כ-5 דקות נוספות והגישו חם בקעריות עם או בלי גבינת פרמזן מעל.
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
המשך עם: Google
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
המשך עם: Google
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.