אם ילדיכם מסרבים בתוקף לטעום ירקות ירוקים, תוכלו להכין להם את מרק הברוקולי והצ'דר המוקרם הזה - אז הם ישכחו לגמרי מקיומו של הירק וייהנו ממנה משביעה, טעימה ומהנה במיוחד.
אופן הכנת המרק ברוקולי:
-
המיסו 3 כפות חמאה בתוך סיר בינוני על להבה בינונית-גבוהה, הוסיפו גבעולי ברוקולי ובצל, ובשלו אותם עד שהבצל יהפוך שקוף למחצה, כ-6 דקות לערך. הוסיפו שום וטרגון ובשלו במשך דקה נוספת. לאחר מכן הוסיפו את ציר הירקות והביאו את הסיר לרתיחה.
-
המשיכו לבשל עד שהברוקולי יתרכך, כ-15 דקות לערך, הוסיפו שמנת וערבבו היטב.
-
ערבבו בקערה קטנה את 3 כפות החמאה הנותרות יחד עם קמח. הוסיפו את התערובת למרק וערבבו היטב.
-
הוסיפו את פרחי הברוקולי וערבבו עד שהמרק יקבל מרקם סמיך ופרחי הברוקולי יהיו רכים, כ-5 דקות לערך. הסירו את הסיר מהלהבה והניחו לו להתקרר.
-
הפעילו את התנור וכוונו אותו למצב צלייה. הניחו קעריות שמתאימות לחימום בתנור על תבנית אפייה, צקו את המרק לקערות, פזרו ⅓ כוס גבינת צ'דר על כל מנה וצלו אותן עד שהגבינה תימס, 4 דקות לערך. המתינו שהקערות יתקררו מעט והגישו.
מקור: טובה ק.