header

מתכון למרק בצל צרפתי

אין כמו ימי החורף הקרים בהם אתם מתפנקים עם מרק שעושה חם בגוף ובלב. במקרה הזה, אתם חייבים לנסות את מרק הבצל הצרפתי שמוגש בלחם פריך ויגרום לכם להרגיש בפריז, מבלי לצאת מהבית. זהירות, מתכון מנצח!
זמן הכנה: 15 דקות
כמות סועדים: 3
רמת קושי: קל
מתכון למרק בצל צרפתי
רכיבים למרק בצל:
בצלים - 3-4 (גדולים)
לחמים - 3 (בינוניים - נסו למצוא לחמים המתאימים לשמש כקערות הגשה, אם לא גם לחמניות עם מעטפת חיצונית קשה יחסית, יתאימו.)
יין לבן - 1 כוס
קמח - 2-3 כפות
חמאה - 4 כפות
גבינת מוצרלה - חופן (מגורדת)
מלח - לפי הטעם
פלפל שחור - לפי הטעם
סוכר - 1 כפית
טימין - מעט
אופן הכנת המרק בצל:
  1. חתכו את הבצלים לרצועות או חצאי טבעות.
  2. התחילו לטגן אותם בחמאה על חום בינוני בתוך סיר גדול. היזהרו שלא לשרוף את הבצלים וערבב אותם לעתים קרובות.
  3. לאחר שהם קורמלו וקיבלו צבע זהוב יפהפה, הוסיפו לבצלים את הקמח וטגנו במשך עוד 2 דקות. preperation
  4. הוסיפו לסיר את ציר הירקות והיין הלבן.
  5. תבלו במלח, סוכר, פלפל שחור וטימין.
  6. הביאו את המרק לרתיחה ובשלו במשך חצי שעה. preperation
  7. לאחר שהמרק מוכן, הגיע הזמן להכניס אותו לתנור; רוקנו את הלחמים כך שתיצרו קערות, אליהן המרק ייכנס.
  8. הניחו את הקערות במגש אפיה ומזגו לתוכן את המרק כמעט עד הקצה.
  9. הוסיפו מלמעלה את הגבינה והכניסו לתנור ל-5 דקות, עד שהגבינה נמסה. preperation
  10. לאחר שהגבינה נמסה, הוציאו מהתנור והגישו. מומלץ להגיש בלווי סלט ירוק ומרענן. preperation
מקור: דוד בר
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.