המתכון הבא מושלם עבור מי שרוצה להכין מרק עגבניות סמיך ומתקתק בטעם נפלא, שמצריך רק מעט רכיבים, ממש קצת עבודה, ואפילו לא חייבים להשתמש עבורו בסיר! זהו מרק מרוכז ועשיר שמכיל בעיקר עגבניות שרי שעברו אפייה בתנור, אותן טוחנים בעזרת בלנדר מוט ומתבלים בקלות רבה מאוד כדי להכין מנה מושלמת לחורף. אז אם אתם רוצים להתחמם בלילות קרים ועל הדרך להכיר דרך מיוחדת להכין מרק עגבניות בתנור, כדאי שתכירו את המתכון המומלץ הזה!
רכיבים למרק עגבניות בתנור:
מלח - ¾ כפית מחולקת ועוד לפי הטעם
אופן הכנת מרק עגבניות בתנור:
-
חממו מראש את התנור ל-200 מעלות ובינתיים שטפו ויבשו קלות את העגבניות, קחו תבנית עם שוליים גבוהים והכניסו לתוכה את העגבניות.
-
פזרו באופן אחיד את הבצל הקצוץ ושיני השום. זלפו מעל את שמן הזית ואז פזרו כרבע כפית מלח ופלפל לסיום.
-
ערבבו היטב, ולאחר שהתנור חם הכניסו את התבנית לחימום של 20-25 דקות, עד שהעגבניות מתחילות להתפצח והבצל נהיה רך.
-
כבו את התנור, הוציאו את התבנית ותנו לתוכן שלה להתקרר קצת.
-
העבירו את תוכן התבנית לכלי שבו תוכלו לעבוד עם בלנדר מוט או למעבד מזון - מומלץ להשתמש בבלנדר מוט. הוסיפו סוכר לפי הטעם, טימין, ואת המלח ופלפל השחור שנותרו.
-
טחנו למרקם חלק תוך גירוד הדפנות לפי הצורך, 2-5 דקות בהתאם למרקם הרצוי, וזכרו להיזהר בעת טחינת נוזלים חמים.
-
טעמו ותקנו תיבול במידת הצורך, העבירו לכלי הגשה וקשטו במעט טימין וגבינה במידת הצורך. בתיאבון!
טיפ השף:
חובבי השום והבצל יכולים להוסיף מעט יותר מהם לתבנית לפני ההכנסה לתנור, וליהנות ממרק עם טעמים עשירים יותר.