אחד מהדברים הכי קלים שאפשר לעשות כדי להכין מנת פתיחה חורפית נהדרת לארוחה מכרוב הוא פשוט לטגן אותו עם שום ולהגיש עם מיץ לימון מרענן. כאשר אוכלים את המנה הזאת חמה הפה מתמלא באושר - ואם אתם לא נוהגים לבשל עם כרוב הרבה, זאת בהחלט תהיה המנה שתעזור לכם להבין כמה טעם אפשר לקבל ממנו בקלות רבה.
רכיבים לכרוב עם שום ולימון:
אופן הכנת כרוב עם שום ולימון:
-
חממו את שמן הזית במחבת גדולה על אש בינונית-גבוהה.
-
הוסיפו את הכרוב, השום, מלח ושבבי צ'ילי אם אתם רוצים שדרוג של טעם חריף למנה.
-
בשלו תוך כדי ערבוב מפעם לפעם למשך 10-15 דקות - עד שהכרוב מקבל גוון חום קל.
-
סחטו לתוך המחבת מיץ מ-2 רבעי לימון (היעזרו במסננת אם צריך), ערבבו, טעמו ותקנו תיבול בהתאם לצורך.
-
בשלו למשך 2-3 דקות נוספות עם כיסוי, ערבבו, כבו את האש והעבירו לכלי הגשה.
-
הגישו לצד פלחי הלימון שנותרו וקצת מלח ים למי שירצה לחזק את טעמי המנה. בתאבון!
טיפ השף:
אם אתם אוהבים בצל, קלפו אחד וחיתכו אותו לפרוסות, ערבבו עם הכרוב והמשיכו במתכון כרגיל.