header

מתכון לכנאפה מתוק

מהיום כבר אין צורך לנסוע לשוק רמלה או לירושלים כדי לאכול כנאפה אמיתי הודות למתכון הביתי הבא לקינוח האהוב. כל מה שתצטרכו לעשות כדי להכין כנאפה בעצמכם הוא לקנות את המצרכים, ובעזרת המתכון שלפניכם תוכלו להכין את הקינוח המתוק והמושלם ללא מאמץ אצלכם במטבח.

זמן הכנה: 10 דקות
רמת קושי: קל
מתכון לכנאפה מתוק מקור תמונה: egyptianstreets
רכיבים לסירופ סוכר:
סוכר - 2 כוסות
מים - 1 כוס
מיץ לימון - 2 כפות
מי ורדים - 1 כף
רכיבים לכנאפה:
איטריות קדאיף - 250 גר' (קצוצות)
חמאה - 100 גר' (רכה)
גבינת ריקוטה - 600 גר' (מפוררת)
חמאה - 1 כף (רכה)
צבע מאכל כתום - 1 כפית (לא חובה)
פיסטוקים - 100 גר' (חצויים או קצוצים)
אופן הכנת סירופ סוכר:
  1. הכניסו לסיר קטן סוכר, מים, מי ורדים ומיץ לימון. בשלו על חום גבוה 2-3 דקות והסירו מהכיריים.
אופן הכנת הכנאפה:
  1. הכניסו לקערה את שערות הקדאיף עם 100 גר' חמאה וערבבו היטב כך שהחמאה תצפה אותן לחלוטין.
  2. הניחו 1 כף חמאה עם כפית צבע מאכל כתום על תבנית עגולה עם שוליים גבוהים. ערבבו ומרחו אותה על כל שטח פני התבנית.
  3. חממו תנור לטמפרטורה של 250 מעלות.
  4. פזרו את שערות הקדאיף על התבנית, הדקו ושטחו בעזרת תחתית כוס את הקדאיף בכל שטח התבנית, אך השאירו מקום בשוליים בלעדיהן.
  5. פזרו את הגבינה בצורה אחידה על שערות הקדאיף, הכניסו את התבנית לתנור ואפו כ-25-30 דקות.
  6. הוציאו את הכנאפה מהתנור, הניחו צלחת על התבנית והפכו אותה.
  7. הרימו את התבנית ההפוכה מעל לצלחת והרטיבו את הכנאפה בסירופ סוכר, פזרו מעליה פיסטוקים גרוסים והגישו.
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.