מהיום כבר אין צורך לנסוע לשוק רמלה או לירושלים כדי לאכול כנאפה אמיתי הודות למתכון הביתי הבא לקינוח האהוב. כל מה שתצטרכו לעשות כדי להכין כנאפה בעצמכם הוא לקנות את המצרכים, ובעזרת המתכון שלפניכם תוכלו להכין את הקינוח המתוק והמושלם ללא מאמץ אצלכם במטבח.
אופן הכנת סירופ סוכר:
-
הכניסו לסיר קטן סוכר, מים, מי ורדים ומיץ לימון. בשלו על חום גבוה 2-3 דקות והסירו מהכיריים.
אופן הכנת הכנאפה:
-
הכניסו לקערה את שערות הקדאיף עם 100 גר' חמאה וערבבו היטב כך שהחמאה תצפה אותן לחלוטין.
-
הניחו 1 כף חמאה עם כפית צבע מאכל כתום על תבנית עגולה עם שוליים גבוהים. ערבבו ומרחו אותה על כל שטח פני התבנית.
-
חממו תנור לטמפרטורה של 250 מעלות.
-
פזרו את שערות הקדאיף על התבנית, הדקו ושטחו בעזרת תחתית כוס את הקדאיף בכל שטח התבנית, אך השאירו מקום בשוליים בלעדיהן.
-
פזרו את הגבינה בצורה אחידה על שערות הקדאיף, הכניסו את התבנית לתנור ואפו כ-25-30 דקות.
-
הוציאו את הכנאפה מהתנור, הניחו צלחת על התבנית והפכו אותה.
-
הרימו את התבנית ההפוכה מעל לצלחת והרטיבו את הכנאפה בסירופ סוכר, פזרו מעליה פיסטוקים גרוסים והגישו.