header

מתכון לעוגיות שקדים פריכות במיוחד

מתכון מהיר וקל להכנת סהרוני שקדים פריכים במיוחד - העוגייה שמתאימה לכל אירוע ולכל זמן, ובמיוחד כאשר שותים משקה חם, אז שדרגו את ההפסקה עם המעדן הקטן והטעים הזה.

זמן הכנה: 10 דקות
רמת קושי: קל
מתכון לעוגיות שקדים פריכות במיוחד מקור תמונה: SWIRLING F
רכיבים לסהרוני שקדים:
חמאה - 300 גר' (רכה)
מלח - קורט
אבקת סוכר - 1 כוס + 3 כפות (150 גר')
גרידת לימון - מ-1 לימון
חלב - 3 כפות
שקדים - ½3 כוסות (טחונים - 300 גר')
קמח - ¼2 כוסות (315 גר')
קורנפלור - 5 כפות (50 גר')
אבקת סוכר - מעט (לקישוט)
אופן הכנת הסהרוני שקדים:
  1. חממו תנור ל-160 מעלות.
  2. הכניסו חמאה, מלח, אבקת סוכר, תמצית וניל, חלב וגרידת לימון לקערת מיקסר וערבבו בעזרת וו גיטרה או הקציפו לקבלת תערובת אוורירית וקרמית.
  3. נקו את דפנות הקערה בעזרת מרית והוסיפו לה שקדים, קמח, אבקת אפייה וקורנפלור.
  4. המשיכו לערבל את התערובת במיקסר במהירות נמוכה עד ליצירת גושי בצק גדולים ואחידים.
  5. צרו מהבצק כדורים קטנים וצרו נחשי בצק, מכל נחש צרו סהרונים (חצי ירח) והניחו על תבנית האפייה ברווחים של 3 ס"מ אחד מהשני.
  6. הכניסו לתנור ואפו כ-12-15 דקות או עד שהעוגיות מזהיבות אך עדיין בהירות מאוד.
  7. צננו את העוגיות לחלוטין, בזקו עליהן אבקת סוכר והגישו או שימרו בכלי אטום.
טיפ השף:
* חשוב מאוד להשתמש בחמאה רכה מאוד - לא לחמם או להמיס.
* אפשר להשתמש בכל סוגי האגוזים או לשלב ביניהם לקבלת טעמים מיוחדים ושונים.
* אפשר להכין כמות גדולה יותר של בצק, לעטוף אותו בניילון נצמד ולהקפיא. כך תוכלו להכין את העוגיות מתי שתרצו - רק להפשיר, לעצב ולאפות.
מקור: מוטי רז
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
המשך עם: Google
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
המשך עם: Google
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.