מתכון מהיר וקל להכנת סהרוני שקדים פריכים במיוחד - העוגייה שמתאימה לכל אירוע ולכל זמן, ובמיוחד כאשר שותים משקה חם, אז שדרגו את ההפסקה עם המעדן הקטן והטעים הזה.
מקור תמונה:
SWIRLING F
אופן הכנת הסהרוני שקדים:
-
חממו תנור ל-160 מעלות.
-
הכניסו חמאה, מלח, אבקת סוכר, תמצית וניל, חלב וגרידת לימון לקערת מיקסר וערבבו בעזרת וו גיטרה או הקציפו לקבלת תערובת אוורירית וקרמית.
-
נקו את דפנות הקערה בעזרת מרית והוסיפו לה שקדים, קמח, אבקת אפייה וקורנפלור.
-
המשיכו לערבל את התערובת במיקסר במהירות נמוכה עד ליצירת גושי בצק גדולים ואחידים.
-
צרו מהבצק כדורים קטנים וצרו נחשי בצק, מכל נחש צרו סהרונים (חצי ירח) והניחו על תבנית האפייה ברווחים של 3 ס"מ אחד מהשני.
-
הכניסו לתנור ואפו כ-12-15 דקות או עד שהעוגיות מזהיבות אך עדיין בהירות מאוד.
-
צננו את העוגיות לחלוטין, בזקו עליהן אבקת סוכר והגישו או שימרו בכלי אטום.
טיפ השף:
* חשוב מאוד להשתמש בחמאה רכה מאוד - לא לחמם או להמיס.
* אפשר להשתמש בכל סוגי האגוזים או לשלב ביניהם לקבלת טעמים מיוחדים ושונים.
* אפשר להכין כמות גדולה יותר של בצק, לעטוף אותו בניילון נצמד ולהקפיא. כך תוכלו להכין את העוגיות מתי שתרצו - רק להפשיר, לעצב ולאפות.
מקור: מוטי רז