כאשר חושבים על עוגות מיוחדות, תמיד יהיו את אלה שיזכירו את עוגות האגוזים למיניהן. עוגת האגוזים הזו היא המיוחדת ביותר שיש ומכילה בנוסף גם אננס וקוקוס שמשביחים את טעמה ויוצרים עוגה בטעם נוסטלגי כמו שהיינו אוכלים פעם בבית של סבתא, או רוכשים במאפייה שליד הבית. נסו את מתכון עוגת האגוזים שלפניכם ותתכוננו להתרפק על זיכרונות נעימים מן העבר.
אופן הכנת העוגה:
-
ערבבו יחד קמח, סודה לשתייה, מלח וקינמון בקערה בינונית, והניחו בצד.
-
הכניסו לקערת המיקסר: סוכר, ביצים, שמן ווניל והפעילו את המיקסר על מהירות בינונית-נמוכה עד שכל התערובת נהיית קרמית.
-
הוסיפו את תערובת הקמח ב-2-3 פעמים עד שהקמח נטמע בקציפה.
-
לאחר שכל כמות הקמח הועברה לקציפה, הכניסו לקערת המיקסר את האננס עם הנוזל, 1 כוס אגוזי פקאן ואת פתיתי הקוקוס. ערבלו יחד במהירות בינונית-נמוכה עד שכל הרכיבים מתערבבים יחד.
-
רפדו בנייר אפייה תבנית בגודל 30X20 ס"מ וצקו את התערובת לתוכה.
-
הכניסו לתנור שחומם מראש לטמפרטורה של 160 מעלות ואפו כ-45-60 דקות או עד שקיסם המוחדר למרכז העוגה יוצא יבש.
-
הוציאו את העוגה והניחו לה להתקרר, בינתיים הכינו את ציפוי הגבינה.
אופן הכנת ציפוי גבינה:
-
ערבלו בעזרת המיקסר את החמאה, וניל וגבינת השמנת במהירות בינונית-גבוהה במשך כ-2 דקות.
-
הכניסו פנימה את אבקת הסוכר וערבלו היטב עד שאבקת הסוכר נטמעת בקרם גבינה.
-
מרחו את הקרם מעל העוגה הקרה ופזרו את הקוקוס (אם בחרתם להוסיף), הכניסו למקרר למשך חצי שעה לפחות. חתכו והגישו.