לפעמים קשה להחליט האם בא לנו לשתות קפה או שוקו חם, ובדיוק בשביל מקרים שכאלה הומצא משקה המוקה המושלם. כעת נשאר לכם להחליט האם אתם מעוניינים לשתות אותו או לאכול אותו, כי הקינוח הבא בהחלט יהווה חלופה מדהימה שעוד לא חשבתם עליה. האמת היא שלא צריך לבחור, כי בהחלט אפשר לאכול את החטיף הזה לצד משקה מוקה, שוקו או קפה, והדבר הטוב ביותר זה שהוא לא מצריך בכלל אפייה!
מקור תמונה:
tasty
רכיבים לשכבת ציפוי קרם שוקולד:
אופן הכנת שכבת בסיס קקאו:
-
המיסו בשיטת אמבט מרים (סיר או קערה קטנים בתוך סיר גדול עם מים רותחים) את החמאה, הסוכר ואבקת הקקאו.
-
שפכו פנימה את הביצה, והמשיכו לערבב למשך דקה, עד שהתערובת מתעבה.
-
הסירו את הסיר או הקערה מהאש והוסיפו פתי בר מפוררים, שקדים קצוצים ופתיתי קוקוס.
-
ערבבו את הכל היטב והעבירו לתבנית בגודל 20X20. שטחו את השכבה עד שתהיה בגובה אחיד.
אופן הכנת שכבת מילוי קפה:
-
הקציפו את החמאה המרוככת, אבקת האינסטנט פודינג, השמנת המתוקה והקפה הנמס עד שמתקבלת תערובת חלקה.
-
הוסיפו את אבקת הסוכר וערבבו עד שהתערובת נהיית חלקה.
-
העבירו את התערובת לתבנית ומרחו אותה על שכבת הבסיס, עד שמתקבלת שכבה בגובה אחיד.
אופן הכנת שכבת ציפוי קרם שוקולד:
-
המיסו את השוקולד והחמאה בשיטת אמבט מרים (כמו בתחילת המתכון).
-
הניחו לתערובת להתקרר מעט ומרחו אותה על שכבת הקפה האמצעית בצורה אחידה.
-
הכניסו את התבנית למקרר למשך 3 שעות.
-
לאחר הקירור, חתכו את הקינוח ל-9 ריבועים, פזרו מעל כל אחד אבקת קקאו והגישו.