header

ננאימו מוקה – קינוח מושלם לצד הקפה

לפעמים קשה להחליט האם בא לנו לשתות קפה או שוקו חם, ובדיוק בשביל מקרים שכאלה הומצא משקה המוקה המושלם. כעת נשאר לכם להחליט האם אתם מעוניינים לשתות אותו או לאכול אותו, כי הקינוח הבא בהחלט יהווה חלופה מדהימה שעוד לא חשבתם עליה. האמת היא שלא צריך לבחור, כי בהחלט אפשר לאכול את החטיף הזה לצד משקה מוקה, שוקו או קפה, והדבר הטוב ביותר זה שהוא לא מצריך בכלל אפייה!

זמן הכנה: 20 דקות
כמות סועדים: 9
רמת קושי: בינוני
ננאימו מוקה – קינוח מושלם לצד הקפה מקור תמונה: tasty
רכיבים לשכבת בסיס קקאו:
חמאה - 115 גרם
סוכר - 50 גרם
אבקת קקאו - 5 כפות (אפשר להוסיף כפית אבקת קפה נמס לטעם חזק יותר של מוקה)
ביצה - 1 (טרופה)
עוגיות פתי בר - 105 גרם (מפוררות)
שקדים - 140 גרם (קצוצים דק)
פתיתי קוקוס - 50 גרם
רכיבים לשכבת מילוי קפה:
חמאה - 115 גרם (מרוככת)
שמנת מתוקה 38% - 5 כפיות
אבקת קפה נמס - 2 כפות
אבקת סוכר - 240 גרם
רכיבים לשכבת ציפוי קרם שוקולד:
חמאה - 2 כפות
שוקולד - 170 גרם
אבקת קקאו - לקישוט
אופן הכנת השכבת בסיס קקאו:
  1. המיסו בשיטת אמבט מרים (סיר או קערה קטנים בתוך סיר גדול עם מים רותחים) את החמאה, הסוכר ואבקת הקקאו.
  2. שפכו פנימה את הביצה, והמשיכו לערבב למשך דקה, עד שהתערובת מתעבה.
  3. הסירו את הסיר או הקערה מהאש והוסיפו פתי בר מפוררים, שקדים קצוצים ופתיתי קוקוס.
  4. ערבבו את הכל היטב והעבירו לתבנית בגודל 20X20. שטחו את השכבה עד שתהיה בגובה אחיד.
אופן הכנת השכבת מילוי קפה:
  1. הקציפו את החמאה המרוככת, אבקת האינסטנט פודינג, השמנת המתוקה והקפה הנמס עד שמתקבלת תערובת חלקה.
  2. הוסיפו את אבקת הסוכר וערבבו עד שהתערובת נהיית חלקה.
  3. העבירו את התערובת לתבנית ומרחו אותה על שכבת הבסיס, עד שמתקבלת שכבה בגובה אחיד.
אופן הכנת השכבת ציפוי קרם שוקולד:
  1. המיסו את השוקולד והחמאה בשיטת אמבט מרים (כמו בתחילת המתכון).
  2. הניחו לתערובת להתקרר מעט ומרחו אותה על שכבת הקפה האמצעית בצורה אחידה.
  3. הכניסו את התבנית למקרר למשך 3 שעות.
  4. לאחר הקירור, חתכו את הקינוח ל-9 ריבועים, פזרו מעל כל אחד אבקת קקאו והגישו.
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל: