מעטים האנשים שלא אוהבים ירקות ממולאים, החל מקישואים דרך כרוב, פלפלים, בצלים ועד לתפוחי אדמה, כולם עשירים בטעמים שגורמים לנו לרצות עוד. אך עגבניות ממולאות כמו אלו שתכירו במתכון הבא, אנחנו בטוחים שלא פגשתם - שילוב עשיר של תפוחי אדמה שמן זית ועוד הרבה טעמים אחרים יחד עם מראה מגרה שיפתח לכם את התיאבון. אם התיאור הזה גרם לכם להתחיל לפתח תיאבון, אז לעבודה!
אופן הכנת העגבניות ממולאות:
-
חממו מראש את התנור ל-180 מעלות והכינו תבנית בינונית בגודל של 25*35 ס"מ.
-
חתכו והסירו את החלק העליון של העגבניות והניחו את "הכובעים" בצד.
-
רוקנו את תוכן העגבניות בזהירות עם כף, הקפידו לא לפגוע במעטפת העגבנייה והניחו אותן במסודר בתבנית.
-
קצצו היטב את תוכן העגבניות שרוקנתם והניחו בצד.
-
חממו ⅛ כוס שמן זית במחבת גדולה מעל אש בינונית והוסיפו את הבשר הטחון אחרי שהשמן מתחמם.
-
הפרידו את הבשר הטחון וערבבו אותו היטב כ-5 דקות או עד שהוא מאפיר, הוסיפו את הבצל ו-4 שיני שום וערבבו את הכל למשך חמש דקות או עד שהבצל מתרכך.
-
הוסיפו למחבת את תוכן העגבניות הקצוץ, עגבניות מרוסקות ויין לבן, ערבבו היטב והניחו לתערובת לרתוח על אש נמוכה-בינונית במשך כ-10 דקות.
-
בזמן שתערובת הבשר מתבשלת, קלפו וחתכו את תפוחי האדמה לרבעים והניחו אותם בקערה יחד עם 3 שיני שום, מלח ו-¼ כוס שמן זית. ערבבו קלות.
-
הוסיפו למחבת עם הבשר את האורז וחצי כוס מים, ערבבו היטב והנמיכו את האש למשך עשר דקות של בישול נוסף.
-
כעת הסירו את המחבת מהאש, הוסיפו את הנענע והפטרוזיליה וערבבו היטב תוך הוספת מלח ופלפל לפי טעם.
-
מלאו את העגבניות הריקות שבתבנית בתערובת הבשר וכסו אותן בעזרת ראשיהן ששמרתם בצד.
-
העבירו את תפוחי האדמה לתוך התבנית כך שהם יספקו תמיכה לעגבניות הממולאות.
מקור תמונה:
heatherchristo
-
מזגו ⅛ כוס מים אל התבנית, זלפו מעט שמן זית מעל הכל והכניסו לתנור למשך שעה או עד שתפוחי האדמה מקבלים גוון זהוב.
-
הוציאו בזהירות את התבנית מהתנור והגישו את המנה חמה.