יש אנשים שהולכים למסעדות יפניות בעיקר בשביל הסושי, אך יש גם כאלה שלא יכולים לפסוח שם על מנת אגרול מסורתית ומענגת. כשהוא מלא בדברים הנכונים, האגרול יכול להפוך למעדן של ממש שהוא גם ארוחה נהדרת, ואתם ממש לא חייבים לשמור את הפינוק הזה רק ליציאה למסעדה. לימדו איך להכין אגרול עם אטריות אורז ובשר בקר לבד בבית!
אופן הכנת האגרול:
-
הניחו את אטריות האורז בקערה גדולה שעמידה לחום ושפכו לתוכה מים רותחים.
-
הפרידו בין האטריות בעזרת מזלג והשאירו אותן במים למשך 5-7 דקות, עד שיתרככו.
-
שטפו את האטריות היטב במים קרים, חתכו אותן לחתיכות באורך 2-3 ס"מ על גבי קרש חיתוך, ולבסוף העבירו אותן לקערה גדולה.
-
הניחו מחבת עמוקה על אש בינונית-גבוהה, הוסיפו לה 1 כף שמן וטגנו את הבשר הטחון עד שהוא מתבשל היטב. תבלו ב-½ כפית מלח והעבירו לקערת האטריות.
-
הוסיפו למחבת 2 כפות שמן ואת הפטריות, הבצל והגזר. טגנו אותם למשך 5-6 דקות, עד שהם מתרככים.
-
הוסיפו כרוב למחבת וטגנו למשך 2 דקות נוספות, עד שהוא מתחיל לקמול.
-
תבלו ב-½ כפית מלח והעבירו את תכולת המחבת לקערת האטריות.
-
תבלו את תערובת האטריות ב-1 כף מלח, ½ כפית פלפל שחור, ½1 כפות רוטב סויה ו-1 כפית שמן שומשום. מאחר שהמילוי מבושל לחלוטין, תוכלו לטעום אותו ולהוסיף תיבול לפי הטעם. לבסוף נקזו כמה שיותר נוזלים מהמילוי.
-
קחו דף בצק למילוי אגרול, הניחו אותו בצורת יהלום על משטח עבודה וכסו את שאר דפי הבצק עם מגבת נייר לחה על מנת שלא יתייבשו.
-
מלאו את הבצק ב-¼ כוס מהמילוי - הניחו את המילוי בשליש העליון של דף הבצק. קפלו את הפינה העליונה מעל למילוי, גלגלו בעדינות לכיוון המרכז, קפלו את הצדדים, גלגלו שוב והברישו עם ביצה טרופה כדי לאטום את הבצק.
-
חזרו על התהליך עם שאר דפי הבצק.
-
חממו שמן עמוק בסיר או מחבת גבוהה כך שיגיע לחום של 175 מעלות. טגנו 5-7 אגרולים בכל פעם למשך 5-6 דקות, עד שהם מקבלים צבע שחום-זהוב ומרקם פריך. האגרולים צריכים לתסוס כשהם בשמן, ואם הם לא, זה סימן שעליכם להגביר את עוצמת האש.
-
העבירו את האגרולים המוכנים לרשת קירור וחכו כ-15 דקות לפני שתגישו אותם לצד רוטב אהוב.
טיפ השף:
מומלץ להפשיר את דפי הבצק בטמפרטורת החדר למשך 45 דקות לפני שתשתמשו בהם.