header

מתכון לפאי רועים

פאי הרועים הוא אחד ממנות הדגל של המטבח הבריטי. שכבות מענגות של פירה קרמי, מעל בשר טחון עם רוטב סמיך, כשהכל יוצר מנה מיוחדת שהיא גם מנה עיקרית וגם תוספת בתבנית אחת. המנה המקורית מורכבת מבשר טלה או כבש טחון, בעוד שבארץ נהוג להכין בעיקר עם בשר בקר ויש כאלה שמכינים גם עם עוף טחון. הפאי העשוי מבשר הכבש נקרא 'פאי רועים', והפאי העשוי בשר בקר נקרא 'פאי קוטג'', מזל שהשם לא תפס, ובשני המקרים כולם קוראים למנה פשוט פאי רועים. אם כבר הזכרנו את המנה המקורית, נהוג להכין את פאי הרועים עם פירה שמנת / חלב / רוויון, ובגרסת הפרווה עם שמן זית.

איך מרכיבים ומכינים את המנה: מתחילים בהכנת הפירה שיסיים ויכסה את המנה, ממשיכים בהכנת תערובת בשר משגעת עם רוטב סמיך המונחת בתחתית התבנית, מכניסים לתנור עם תבנית אפייה חסינת חום וגבוהה, שתוכל להכיל את שכבות הפאי כראוי, והבית מתחיל להתמלא ריחות נהדרים.

כמה טיפים לפני שנלמד איך מכינים פאי רועים:

הבשר: החלטתם ללכת על גרסת הבקר? מעולה! ההמלצה היא להשתמש בבשר צוואר או צלעות, ולהעשרת הטעם לערבב כמה סוגי בשרים יחד כמו טלה וכבש, או להוסיף שומן טלה. לגרסה מעניינת עם מעט צבע שילדים אוהבים נהוג להוסיף לתערובת הבשר אפונה מבושלת, ולגרסה הבוגרת יותר עשבי תיבול כמו פטרוזליה קצוצה, אורגנו וכדומה.

צבע ומרקם: כדי לקבל צבע מיוחד לפירה שמעל למנה אפשר להוסיף לתפוחי האדמה בטטות כתומות או סגולות (כן יש דבר כזה), ואפשר גם להחליף לחלוטין את תפוחי האדמה בבטטות, לבחירתכם. אם נתקלתם בפאי מעוצב עם דוגמת שתי וערב בפירה הטעים, עושים זאת בקלות בעזרת מזלג - דמיינו שאתם חורשים בערוגת פירה קטנה וצרו פסים לאורך ולרוחב, פשוט וקל.

זמן הכנה: 35 דקות
כמות סועדים: 4
רמת קושי: קל
מתכון לפאי רועים
רכיבים למחית תפוחי אדמה:
תפוחי אדמה גדולים - ½1 ק"ג (8-10 תפוחי אדמה בינוניים עד גדולים קלופים וחתוכים)
שמן זית - 2 כפות
מלח - 1 כף
פלפל שחור - קורט
רכיבים למילוי בשר:
בשר טחון - 500 גרם
שמן זית - 3 כפות (או שמן קנולה)
בצלים בינוניים - 2 (קלופים וקצוצים)
סלרי - 2 (גבעולים קצוצים)
גזרים - 2 (קלופים וקצוצים)
שיני שום - 2 (קלופות ומרוסקות)
רסק עגבניות - 100 גרם (קופסה קטנה)
מלח - ½ כפית
בהרט - ½ כפית
בזיליקום - 2 ענפים (טרי או כפית בזיליקום יבש)
פלפל שחור - ¼ כפית
מים רותחים - 2 כוסות (לפי גודל הסיר)
אופן הכנת מחית תפוחי אדמה:
  1. קולפים את תפוחי האדמה, חותכים לרבעים ומכניסים לסיר עם מים (חיתוך תפוחי האדמה יקצר את תהליך הבישול).
  2. ממליחים ומביאים לרתיחה, ולאחר שהמים רתחו מחלישים את האש ומבשלים כ-20-30 דקות, עד שתפוחי האדמה מתרככים.
  3. מורידים מהאש ומסננים את המים.
  4. מועכים לפירה, מוסיפים שמן זית, מלח (אם צריך) ופלפל ומועכים עד קבלת מרקם אחיד וחלק.
אופן הכנת מילוי בשר:
  1. מחממים מחבת גדולה עם מעט שמן זית, מוסיפים את הבצל ומטגנים עד הזהבה קלה.
  2. מוסיפים את הגזר והסלרי, ומערבבים וממשיכים לטגן כ-4-5 דקות, או עד ריכוך.
  3. מוסיפים את הבשר, מפרקים אותו תוך כדי ערבוב ומבשלים כ-7 דקות, עד שהוא מזהיב מעט.
  4. מוסיפים את התבלינים ואת רסק העגבניות ומערבבים, קורעים את עלי הבזיליקום ומוסיפים.
  5. מבשלים כדקה, מערבבים ומוסיפים את המים, מביאים לרתיחה ומחלישים את האש.
  6. מבשלים כ-20 דקות עד שהרוטב מצטמצם על אש נמוכה (רצוי לכסות את המחבת).
  7. מחממים תנור ל-200 מעלות, ומשמנים תבנית חסינת חום (פיירקס או חרסינה).
  8. מניחים את תערובת הבשר בתבנית, מהדקים ומשטחים.
  9. שמים מעל את תערובת הפירה ומשטחים.
  10. יוצרים פסים בפירה בעזרת מזלג (לא חובה) ומזלפים מעט שמן זית.
  11. מכניסים לתנור ל-25 דקות, עד שהפירה מזהיב.
  12. מוציאים בזהירות מהתנור ומגישים לצד סלט ירקות רענן. preperation
טיפ השף:
  • כדי ליצור בשכבת הפירה העליונה גוון כתום מיוחד אפשר לערבב בתערובת הפירה בטטות. 
  • מומלץ להגיש עם סלט ירקות רענן בצד. 
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.