הסלמון (או "אלתית" בעברית צחה) הוא דג בשרני, טעים, מזין ובריא. אפשר להכין אותו באפייה בתנור, על הגריל, במחבת, לאדות, לעשן או לכבוש, ולהכין ממנו מגוון מטעמים. הוא דל בשומן וכולסטרול, עשיר בחלבון ובאומגה 3. לעומת דגים אחרים אין לו הרבה עצמות, ואת אלה שכן יש אפשר להוציא בקלות בשל גודלן. הסלמון הקפוא הנמכר ברשתות השיווק מתאים לאפייה, טיגון או צלייה. הסלמון הטרי, שניתן למצוא בחנויות דגים ולעיתים גם ברשתות השיווק, מעולה כשמתכוונים להכין קרפצ'יו, סביצ'ה או סושי, וכמובן שגם לאפייה, צלייה או טיגון.
קפוא או טרי: המתכון הבא מתאים גם לסלמון טרי וגם לקפוא. עם זאת, שימוש בדג טרי יהווה הבדל עצום בטעם.
שלם או חתוך לנתחים: לבחירתכם, אתם יכולים להשאיר אותו שלם, ואתם יכולים גם לחתוך לרצועות, רק אל תשכחו למרוח את תערובת הדבש על כל הצדדים.
העור: העור בדג הסלמון לעומת דגים אחרים מתנתק בקלות, רצוי ומומלץ להשאיר אותו, גם כאשר אופים בתנור וגם כשצולים במחבת, הוא מגן על בשר הדג ושומר של ישרף וידבק למחבת או לתבנית, וקל ופשוט מאוד לחלץ את הדג ממנו.
מריחת התערובת: מומלץ לעשות זאת בעזרת מברשת, אבל אם אין לכם אפשר גם בעזרת כפית או עם הידיים.
עצמות: כדאי לעבור בעדינות בעזרת האצבעות לאורך הדג כאשר הוא חתוך לפילה ולוודא שאין בו עצמות, פינצטה (כן כמו זאת של הגבות) תסייע בהוצאה קלה ומדויקת.
תוספת: אם כבר הכנתם כזאת מנה נהדרת, דאגו להוסיף גם תוספת מזינה ובריאה כמו: אורז מלא, שעועית ירוקה, פירה בטטה, ירקות קלויים.
שאריות: נשאר סלמון? אל תזרקו, שלבו אותו בסלט ירקות, או הקפיצו עם אורז.