header

מתכון לדג שלם אפוי בתנור

שילוב הדג העסיסי והבשרני עם שמן הזית, פרוסות הלימון וענפי הרוזמרין יוצרים יחד מנה נהדרת, בריאה ומלאת טעמים, המתאימה לערב שישי, ארוחה חגיגית או סתם כשבא לכם להתפנק עם ארוחה בריאה וטעימה. אופן ההכנה קל ופשוט, בעיקר כשמוכר הדגים מנקה, מסיר קשקשים ודואג שמכאן הדרך לדג תהיה קלה ובטוחה. כל מה שנותר לכם לעשות זה להכין את המרינדה ולעסות איתה את הדג, להדליק את התנור, להכניס פנימה ולחכות שפעמון הטיימר יודיע שהדג מוכן!

מתכון לדג בתנור: מנת דג

כמה טיפים לפני שנלמד איך מכינים דג שלם אפוי בתנור:

דג: כל דג בשרני המתאים לאפייה בתנור: מושט, בורי, לברק, מוסר, בס, לוקוס והאהוב עלי מכולם, הדניס. מומלץ להשתמש בדג טרי מאשר בדג קפוא, שכן ההבדל בטעם הוא עצום. איך יודעים שהדג טרי? עיניו מבריקות ובשרו מתוח וקשיח. אם לוחצים על הבשר ונוצר שקע, זה סימן שהוא לא כל כך טרי. עדיף דג בשרני וגדול, משום שדגים רזים טובים יותר לטיגון מאשר לאפייה.

חריצה בבשר: חריצת בשר הדג מסייעת לחום לחלחל פנימה לבשר וכך הוא מתבשל באחידות. זה גם הופך אותו לקריספי וטעים במיוחד.

מרינדה: מומלץ בנוסף לעיסוי במרינדה להכניס טעמים גם לתוך הדג, למרוח אותו גם מבפנים, ולהכניס לתוכו תוספות כמו: לימון, עשבי תיבול, שום, בצל, עגבניות ועוד תוספות דומות שיעצימו את הטעם ויתנו לו ארומה משגעת.

העשרת המנה: אפשר להוסיף לדג בתבנית עגבניות שרי, בטטות, בצל, קולורבי וירקות דומים, חתוכים לפרוסות ולא לחתיכות עבות (זמן אפיית הדג היא יחסית קצרה וחיתוך עבה עלול לגרום לירקות לא להיות מוכנים בזמן) ולהגיש עם הדג.

זמן אפייה: זמן האפייה משתנה בהתאם לגודל הדג, כשהדג מוכן אפשר לראות בחריצים שהוא נהיה מעט שחום. כשבשר הדג מוכן הוא בשרני ומתפרק בקלות מהדג.

זמן הכנה: 30 דקות
כמות סועדים: 2
כמות יחידות: 2
רמת קושי: קל
מתכון לדג שלם אפוי בתנור
רכיבים לדג שלם:
דגי ים - 2 (שלמים, במשקל 400-500 גרם)
לימון - 1 (פרוס)
שיני שום - 6 (3 פרוסות, 3 כתושות)
פפריקה מתוקה - ½ כפית
מלח - ½ כפית
שמן זית - 3 כפות
רוזמרין - 4 ענפים
אופן הכנת דג שלם:
  1. מנקים את הדגים מהאיברים הפנימיים, שוטפים ומסירים קשקשים. אם מוכר הדגים כבר עשה זאת, מעולה! המשיכו לשלב הבא. preperation
  2. חורצים בעזרת סכין חדה חריצים בבשר לאורך הדג, כ-4-5 ס"מ.
  3. מערבבים בקערית: 2 כפות שמן זית, פפריקה, שום כתוש, מלח ופלפל גרוס.
  4. מעסים היטב בעזרת הידיים את הדג מבחוץ במרינדה וגם בתוך הדג, ומכניסים לבטן הדג 2 ענפי רוזמרין בשלמותם.
  5. בכל חריץ בגב הדג מכניסים פרוסת לימון אחת ופרוסת שום, ומזלפים את שארית שמן הזית. preperation
  6. עוטפים כל דג בנייר כסף, מניחים את הדגים בתבנית, מכניסים לתנור שחומם מראש ל-220 מעלות, ואופים כ-20 דקות.
  7. פותחים בזהירות את נייר הכסף ואופים עוד כ-5 דקות.
  8. מוציאים את נייר הכסף ומגישים עם פלח לימון, עלי רוקט טריים ועגבניות שרי.
טיפ השף:
את הרוזמרין אפשר להחליף בטימין, שמיר, כוסברה, פטרוזיליה וכדומה.
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.