שילוב הדג העסיסי והבשרני עם שמן הזית, פרוסות הלימון וענפי הרוזמרין יוצרים יחד מנה נהדרת, בריאה ומלאת טעמים, המתאימה לערב שישי, ארוחה חגיגית או סתם כשבא לכם להתפנק עם ארוחה בריאה וטעימה. אופן ההכנה קל ופשוט, בעיקר כשמוכר הדגים מנקה, מסיר קשקשים ודואג שמכאן הדרך לדג תהיה קלה ובטוחה. כל מה שנותר לכם לעשות זה להכין את המרינדה ולעסות איתה את הדג, להדליק את התנור, להכניס פנימה ולחכות שפעמון הטיימר יודיע שהדג מוכן!
כמה טיפים לפני שנלמד איך מכינים דג שלם אפוי בתנור:
דג: כל דג בשרני המתאים לאפייה בתנור: מושט, בורי, לברק, מוסר, בס, לוקוס והאהוב עלי מכולם, הדניס. מומלץ להשתמש בדג טרי מאשר בדג קפוא, שכן ההבדל בטעם הוא עצום. איך יודעים שהדג טרי? עיניו מבריקות ובשרו מתוח וקשיח. אם לוחצים על הבשר ונוצר שקע, זה סימן שהוא לא כל כך טרי. עדיף דג בשרני וגדול, משום שדגים רזים טובים יותר לטיגון מאשר לאפייה.
חריצה בבשר: חריצת בשר הדג מסייעת לחום לחלחל פנימה לבשר וכך הוא מתבשל באחידות. זה גם הופך אותו לקריספי וטעים במיוחד.
מרינדה: מומלץ בנוסף לעיסוי במרינדה להכניס טעמים גם לתוך הדג, למרוח אותו גם מבפנים, ולהכניס לתוכו תוספות כמו: לימון, עשבי תיבול, שום, בצל, עגבניות ועוד תוספות דומות שיעצימו את הטעם ויתנו לו ארומה משגעת.
העשרת המנה: אפשר להוסיף לדג בתבנית עגבניות שרי, בטטות, בצל, קולורבי וירקות דומים, חתוכים לפרוסות ולא לחתיכות עבות (זמן אפיית הדג היא יחסית קצרה וחיתוך עבה עלול לגרום לירקות לא להיות מוכנים בזמן) ולהגיש עם הדג.
זמן אפייה: זמן האפייה משתנה בהתאם לגודל הדג, כשהדג מוכן אפשר לראות בחריצים שהוא נהיה מעט שחום. כשבשר הדג מוכן הוא בשרני ומתפרק בקלות מהדג.