אם אתם לא אוהבים כרוב ניצנים, זה משום שעוד לא הכנתם את מתכון הסלט הבריא והטעים שמורכב מכרוב ניצנים, דלורית ופירות יבשים. המתכון הבא לסלט עם מגוון טעמים ללא ספק יזכה בתואר המנה הכי מפתיעה על השולחן, תוכלו להגיש אותו חם או קר. כך או כך זה לא משנה, משום שמרגע שתגישו אותו הוא ייחטף ולא ישאר ממנו פירור!
מקור תמונה:
juliasalbum
רכיבים לדלורית והרכבת הסלט:
אופן הכנת הכרוב הניצנים:
-
חממו תנור ל-200 מעלות.
-
הניחו נייר אפייה בתוך תבנית ושמנו עם 1 כף שמן זית.
-
וודאו שכל העלים היבשים הוסרו וחיתכו לחצי את כל כרוב הניצנים.
-
הכניסו את כרוב הניצנים החצויים, הוסיפו 2 כפות שמן זית, מלח וערבבו היטב.
-
פזרו את התערובת מהקערה על נייר האפייה והכניסו לתנור. אפו כ-20-25 דקות, ולקראת 5-10 הדקות האחרונות היפכו את הכרוב כך שכל הצדדים יהיו צלויים היטב.
אופן הכנת הדלורית והרכבת הסלט:
-
השאירו את התנור דולק על אותה הטמפרטורה (200 מעלות).
-
הכניסו את קוביות הדלורית לקערה, צקו 2 כפות שמן זית, סירופ מייפל וקינמון, והכניסו לתנור לצלייה של 20-25 דקות. ערבבו מידי פעם עד לריכוך.
-
הרכבת הסלט: בקערה גדולה שלבו כרוב ניצנים צלויים, דלורית צלויה, אגוזי פקאן וחמוציות.
-
ערבבו היטב, המתיקו עם 2-4 כפות סירופ מייפל (החלו בכף אחת והוסיפו לפי הטעם) והגישו את הסלט. בתיאבון!
טיפ השף:
ניתן לצלות את הכרוב ניצנים והדלורית יחד באותו הזמן אך בגליונות נפרדים.