header

מתכון לסלט כרוב ניצנים, דלורית ופירות יבשים

אם אתם לא אוהבים כרוב ניצנים, זה משום שעוד לא הכנתם את מתכון הסלט הבריא והטעים שמורכב מכרוב ניצנים, דלורית ופירות יבשים. המתכון הבא לסלט עם מגוון טעמים ללא ספק יזכה בתואר המנה הכי מפתיעה על השולחן, תוכלו להגיש אותו חם או קר. כך או כך זה לא משנה, משום שמרגע שתגישו אותו הוא ייחטף ולא ישאר ממנו פירור!

זמן הכנה: 15 דקות
רמת קושי: קל
מתכון לסלט כרוב ניצנים, דלורית ופירות יבשים מקור תמונה: juliasalbum
רכיבים לכרוב הניצנים:
כרוב ניצנים - 3 כוסות (ללא קצוות ועלים צהובים מוסרים)
שמן זית - 3 כפות
מלח - לפי הטעם
רכיבים לדלורית והרכבת הסלט:
דלורית - 720 גר' (קלופה, ללא זרעים וחתוכה לקוביות)
שמן זית - 2 כפות
סירופ מייפל - 3 כפות
קינמון - ½ כפית
חצאי פקאן - 2 כוסות
סירופ מייפל - 2-5 כפות (רשות)
אופן הכנת הכרוב הניצנים:
  1. חממו תנור ל-200 מעלות.
  2. הניחו נייר אפייה בתוך תבנית ושמנו עם 1 כף שמן זית.
  3. וודאו שכל העלים היבשים הוסרו וחיתכו לחצי את כל כרוב הניצנים.
  4. הכניסו את כרוב הניצנים החצויים, הוסיפו 2 כפות שמן זית, מלח וערבבו היטב.
  5. פזרו את התערובת מהקערה על נייר האפייה והכניסו לתנור. אפו כ-20-25 דקות, ולקראת 5-10 הדקות האחרונות היפכו את הכרוב כך שכל הצדדים יהיו צלויים היטב.
אופן הכנת הדלורית והרכבת הסלט:
  1. השאירו את התנור דולק על אותה הטמפרטורה (200 מעלות).
  2. הכניסו את קוביות הדלורית לקערה, צקו 2 כפות שמן זית, סירופ מייפל וקינמון, והכניסו לתנור לצלייה של 20-25 דקות. ערבבו מידי פעם עד לריכוך.
  3. הרכבת הסלט: בקערה גדולה שלבו כרוב ניצנים צלויים, דלורית צלויה, אגוזי פקאן וחמוציות.
  4. ערבבו היטב, המתיקו עם 2-4 כפות סירופ מייפל (החלו בכף אחת והוסיפו לפי הטעם) והגישו את הסלט. בתיאבון!
טיפ השף:
ניתן לצלות את הכרוב ניצנים והדלורית יחד באותו הזמן אך בגליונות נפרדים.
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.