כשסבתא שלי הייתה עומדת במטבח ומכינה אורז עם בשר טחון תמיד תהיתי איך היא מצליחה להכין מנה כה טעימה בפרק זמן קצר כל כך. היום כשגדלתי וירשתי את המתכונים שלה, אני יכול להעיד שהמשפט של סבתא "מינימום מאמץ - מקסימום טעם", נכון בהחלט והוא משמש לי כמעין קו מנחה בכל מה שקשור לעבודתי במטבח. היום אני חושף את המתכון לאורז עם בשר בסגנון לבנוני שסבתא שלי כל כך אהבה להכין ואני כל כך אהבתי לאכול, כדי שגם אתם תוכלו להכין מנה משביעה, טעימה ומיוחדת בקלות ובמהירות.
רכיבים לאורז עם בשר טחון:
אופן הכנת אורז עם בשר טחון:
-
בסיר גדול ורחב, טגנו את הבצל בשמן על אש גבוהה עד שהוא נהיה שקוף.
-
הוסיפו את הבשר הטחון ובעזרת כף עץ פוררו אותו לחתיכות קטנות.
-
המתינו שהבשר יאפיר, או כ-8 דקות, הוסיפו את 2 כוסות האורז וערבבו היטב.
מקור תמונה:
themediterraneandish
-
הוסיפו סילאן, מלח, פלפל שחור, פלפל אנגלי, רסק עגבניות ואבקת מרק וערבבו את תכולת הסיר היטב.
-
כעת הוסיפו את 4 כוסות המים הרותחים, ערבבו וחכו לרתיחה.
-
כאשר תכולת הסיר רותחת, העבירו אותו ללהבה הכי קטנה בכיריים שלכם על העוצמה הנמוכה ביותר וכסו אותו.
-
המתינו כ-20 דקות, או עד שהמים מתאדים לחלוטין, כבו את האש והורידו את הסיר מהכיריים.
-
הוסיפו את הפטרוזיליה והכוסברה הקצוצות והגישו את המנה לשולחן כשהיא חמה.
טיפ השף:
אפשר להוסיף למנה גם חופן בוטנים, חופן צימוקים וחופן שקדים, את כולם או חלק מהם, לפי טעמכם האישי.