המטבח הישראלי אימץ אל חיקו מאכלים רבים ומגוונים ממדינות רבות ברחבי העולם כשדוגמה טובה לכך היא השניצל הווינאי, שעשוי במקור מנתח עגל, אך בישראל קיבל גירסה טעימה של חזה עוף עדין וקליל. בעבר היו מצפים את השניצל בקמח וביצה בלבד, אך לאחר המצאת פירורי הלחם הזהובים שכולנו מכירים ואוהבים, קשה לחשוב על המנה האהובה בלי שהיא תהיה טבולה בציפוי הנפלא והפריך הזה, כמו במתכון המעולה שלפניכם.
מקור תמונה:
yummly
אופן הכנת השניצל:
-
הכניסו לקערה קטנה את הביצים הטרופות עם קורט מלח.
-
בקערה נוספת פזרו פירורי לחם עם מלח, זעתר ושומשום.
-
חממו שמן במחבת עם שוליים גבוהים. (היזהרו לא לחמם יתר על המידה כדי שלא ישרף).
-
טבלו את נתחי העוף בביצה ומיד לאחר מכן בתערובת פירורי הלחם משני הצדדים של העוף.
-
הניחו בזהירות בתוך המחבת וטגנו את שני צידי השניצל עד לקבלת גוון חום זהוב.
-
הוציאו את השניצלים המוכנים למסננת או לצלחת עם נייר סופג והגישו חם.