למנת העוף הטעימה וקלת ההכנה הזאת איש לא יוכל לסרב. חזה העוף המצופה בקמח ושמן זית, ולאחר מכן נצלה על מחבת שאליו מתלווה מרינדת לימון, שום ופטרוזיליה, יכבוש את ליבו של כל מי שיטעם ממנו, כולל אתכם הבשלנים.
מקור תמונה:
sodamndelish
אופן הכנת הפיקטה:
-
פזרו את הקמח בצלחת מעט עמוקה והניחו בצד.
-
תבלו את חצאי חזה העוף עם מלח, פלפל ושום כתוש לפי טעמכם.
-
במחבת גדולה צקו כ-¾ כוס שמן זית וחממו על חום בינוני-גבוה.
-
בעוד השמן מתחמם, קמחו כל חצי חזה עוף בקמח משני הצדדים, נערו את עודפי הקמח והניחו בצד.
-
הניחו 4 חצאי חזה עוף במחבת, טגנו כ-3-4 דקות עד להשחמה קלה והפכו לצד שני. טגנו עוד כ- 2-3 דקות והוציאו לצלחת נפרדת.
-
הוסיפו עוד כ-¼ כוס שמן למחבת וחיזרו על הפעולה עם ארבע חתיכות חזה העוף הנותרות. לבסוף הסירו את המחבת ממקור החום.
-
הוסיפו למחבת מיץ לימון, ציר עוף וצלפים (אם תרצו), החזירו לכיריים והביאו לרתיחה.
-
ערבבו את הרוטב לעתים קרובות, טעמו ותבלו עם פלפל שחור, מלח ושום לפי הטעם.
-
הוסיפו את יתרת השמן (אין לוותר על שלב זה) ואת חצאי חזה העוף, בשלו על חום בינוני-נמוך כ-5 דקות נוספות, פזרו פטרוזיליה והגישו חם לצד פסטה או לחם טרי.