יש לא מעט סוגי פשטידות, אך זו מוצלחת במיוחד אודות למראה הנהדר ולטעם החלומי שלה. אופן ההכנה הפשוט והמהיר יחד עם שילוב חומרי הגלם דלי הקלוריות של המנה, יוצרים מעדן ערב לחך, נפלא ומעניין שיפתיע את כל מי שיטעם מן הפשטידה ויגרום להם לבקש את המתכון, או לפחות מנה נוספת אם תישאר.
אופן הכנת הפשטידה:
-
חממו תנור לטמפרטורה של 180 מעלות ושמנו מעט תבנית לפאי בקוטר של 24 ס"מ.
-
במחבת בעל דפנות גבוהות, על חום בינוני, חממו את שמן הזית.
-
הוסיפו שום ובצל. טגנו עד לקבלת גוון חום-זהוב וערבבו לעתים קרובות כדי למנוע מהם להישרף.
-
הוסיפו את התרד והנמיכו את האש לחום נמוך. בשלו עד שהתרד נעשה רך ועדין - כ-15 דקות. הוסיפו את הברוקולי המאודה ותבלו במלח ופלפל לפי הטעם.
-
סדרו את הפרוסות על תבנית הפאי, ודאו שאתם מכסים את כל התחתית ולא משאירים מקום ריק.
-
חצו חלק מפרוסות הבטטה והניחו בדפנות כדי ליצור שוליים.
-
אפו את התבנית עם הבטטה בטמפרטורה של 180 מעלות במשך 15 דקות על מנת ליצור פריכות.
-
לאחר האפייה של הבטטות, פזרו את מלית התרד על הבטטות ושטחו אותן באופן שווה. אל תלחצו על התרד, והשאירו את המלית אוורירית מעט.
-
בקערת בינונית ערבוב ביצים, חלב ואגוז מוסקט. הוסיפו מלח ופלפל אם צריך. קחו בחשבון שתיבלתם גם את התרד.
-
צקו את תערובת הביצים על הפשטידה. הוסיפו מעט גבינה מגורדת מעל והכניסו לתנור.
-
אפו במשך 25-30 דקות, או עד שהבטטות המתוקות רכות והגבינה נמסה ושזופה.
-
הגישו חם.