header

מתכון לפשטידת בטטות, ברוקולי, תרד וגבינות

יש לא מעט סוגי פשטידות, אך זו מוצלחת במיוחד אודות למראה הנהדר ולטעם החלומי שלה. אופן ההכנה הפשוט והמהיר יחד עם שילוב חומרי הגלם דלי הקלוריות של המנה, יוצרים מעדן ערב לחך, נפלא ומעניין שיפתיע את כל מי שיטעם מן הפשטידה ויגרום להם לבקש את המתכון, או לפחות מנה נוספת אם תישאר.
זמן הכנה: 10 דקות
רמת קושי: קל
מתכון לפשטידת בטטות, ברוקולי, תרד וגבינות מקור תמונה: dessertswithbenefits
רכיבים לפשטידה:
בטטות - 2 (גודל בינוני, קלופות ופרוסות דק)
שמן זית - 1 כף
שיני שום - 2 (קצוצות דק)
בצל - 1 (גדול, קצוץ דק)
תרד - 300 גרם (עלים קצוצים גס)
ברוקולי - 100 גרם (פרחים ללא גזע, שטופים, מאודים וקצוצים)
פלפל שחור - ¼ כפית
מלח - ½ כפית
חלב - ¾ כוס (על פי בחירתכם)
אגוז מוסקט - ¼ כפית (טחון)
גבינה צהובה - ¼ כוס (דלת שומן מגורדת, או פטה)
אופן הכנת הפשטידה:
  1. חממו תנור לטמפרטורה של 180 מעלות ושמנו מעט תבנית לפאי בקוטר של 24 ס"מ.
  2. במחבת בעל דפנות גבוהות, על חום בינוני, חממו את שמן הזית.
  3. הוסיפו שום ובצל. טגנו עד לקבלת גוון חום-זהוב וערבבו לעתים קרובות כדי למנוע מהם להישרף.
  4. הוסיפו את התרד והנמיכו את האש לחום נמוך. בשלו עד שהתרד נעשה רך ועדין - כ-15 דקות. הוסיפו את הברוקולי המאודה ותבלו במלח ופלפל לפי הטעם.
  5. סדרו את הפרוסות על תבנית הפאי, ודאו שאתם מכסים את כל התחתית ולא משאירים מקום ריק.
  6. חצו חלק מפרוסות הבטטה והניחו בדפנות כדי ליצור שוליים.
  7. אפו את התבנית עם הבטטה בטמפרטורה של 180 מעלות במשך 15 דקות על מנת ליצור פריכות.
  8. לאחר האפייה של הבטטות, פזרו את מלית התרד על הבטטות ושטחו אותן באופן שווה. אל תלחצו על התרד, והשאירו את המלית אוורירית מעט.
  9. בקערת בינונית ערבוב ביצים, חלב ואגוז מוסקט. הוסיפו מלח ופלפל אם צריך. קחו בחשבון שתיבלתם גם את התרד.
  10. צקו את תערובת הביצים על הפשטידה. הוסיפו מעט גבינה מגורדת מעל והכניסו לתנור.
  11. אפו במשך 25-30 דקות, או עד שהבטטות המתוקות רכות והגבינה נמסה ושזופה.
  12. הגישו חם.
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
המשך עם: Google
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
המשך עם: Google
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.