header

מתכון לבטטות אפויות עם ירקות ורוטב לבנה

מנת פתיחה טובה ומיוחדת גורמת לציפייה לקראת המנה הבאה אחריה. בעזרת המתכון הבא תוכלו להכין מנה מעוצבת, יפה וטעימה שתגרום לכל המסובים לשלוח אליה את היד ולהכניסה אל הפה מבלי לחשוב פעמיים. צורת ההגשה ואופן בניית שכבות הירקות והגבינות יוצרות הרמוניה מושלמת שתעניק מראה יוקרתי ועשיר לשולחן.
זמן הכנה: 10 דקות
רמת קושי: קל
מתכון לבטטות אפויות עם ירקות ורוטב לבנה מקור תמונה: fitmencook
רכיבים לבטטות האפויות:
בטטה - 1 (גדולה, שטופה ופרוסה עם הקליפה בעובי של ½ ס"מ)
שן שום - 1 (כתושה)
בצלים ירוקים - 2 (פרוסים דק)
קמח שקדים - 2 כפות
פלפל שחור - לפי הטעם
גבינה צהובה - ½ כוס (דלת שומן, מגוררת)
פלפל אדום - 1 (גדול וחתוך לרצועות מעט עבות)
פלפל צהוב - 1 (גדול וחתוך לרצועות מעט עבות)
מלח - לפי הטעם
לָבָּנֶה - ¼ כוס
חלב - 5 כפות
אופן הכנת הבטטות האפויות:
  1. חממו תנור לטמפרטורה של 180 מעלות.
  2. סדרו את פרוסות הבטטה על תבנית עם נייר אפייה ברווחים של 1 ס"מ בין כל פרוסה.
  3. הכניסו לתנור ואפו בין 15-20 דקות, או עד להשחמה קלה. במהלך האפייה הפכו את הפרוסות לאחר כמה דקות כדי שיקבלו גוון ומרקם אחידים.
  4. בקערה קטנה ערבבו את הפלפלים עם רוטב צ'ילי, מעט מהשום הכתוש, קמח שקדים, מלח ומעט פלפל.
  5. הניחו את הפלפלים על תבנית אפייה נוספת וצלו בטמפרטורה גבוהה של 210 מעלות למשך כ-5-7 דקות, או עד שהם מתרככים והשוליים מעט צרובים.
  6. סדרו את פרוסות הבטטה בזוגות והניחו יחידה אחת על תבנית עם נייר אפייה, מעליה הניחו פלפל צהוב אחד ומעליו אדום וצרו מעיין מגדל קטן, פזרו מעט גבינה צהובה מעל וחתמו עם פרוסת הבטטה השנייה.
  7. ערבבו את הלבנה עם החלב ושאר השום הכתוש, תבלו במלח ופלפל והניחו בצד.
  8. לפני ההגשה הכניסו לתנור מחומם על טמפרטורה של 180 מעלות עד שהגבינה נמסה, וצקו מעל מעט מרוטב הלבנה.
טיפ השף:
ניתן להוסיף עגבניות פרוסות, עלי חסה, בצל פרוס, פרוסות אבוקדו ועוד...
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
המשך עם: Google
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
המשך עם: Google
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.