בעזרת המתכון הזה תכינו "מנת מבוגרים" נהדרת בגרסה לתינוקות, ובשל התבלינים שבה מומלץ להגיש אותה לתינוקות רק אחרי גיל 9 חודשים. המחית הזו מכילה שלל ירקות בריאים, כמו קישוא, עגבנייה, גמבה, חציל ועוד, והתוצאה היא מנה שכולה בריאות וטעם נהדר!
רכיבים לרטטוי קינואה והירקות:
אופן הכנת הרטטוי קינואה והירקות:
-
חממו שמן זית בתוך סיר בינוני על אש נמוכה.
-
הוסיפו לסיר בצל ובשלו עד שהוא מתרכך, למשך כ-5 דקות.
-
הוסיפו שום, טימין, חציל, גמבה, קישוא, עגבנייה, רסק עגבניות, קינואה וציר ירקות, הניחו מכסה על הסיר והביאו את המים לסף רתיחה.
-
בשלו במשך 15-20 דקות על סף רתיחה, עד שהקינואה מוכנה והירקות רכים – הוסיפו עוד ציר ירקות במידת הצורך במהלך הבישול.
-
הסירו את הסיר מהאש והוסיפו לתוכו את התבלינים והגבינה (ניתן לדלג על שלב זה).
-
מעכו את הכל לפירה בתוך מעבד מזון, עד שתקבלו את רמת הסמיכות הרצויה. הוסיפו בהדרגה ציר ירקות או מים אם צריך.