המתכון הבא מהווה בשורה משמחת עבור אנשים שרגישים לגלוטן, שכן הוא אינו מכיל את הרכיב הזה שגורם לתופעות לוואי לא נעימות אצלם. יתרה מזאת, המתכון גם אינו מכיל שמרים כך שלא תצטרכו לבזבז זמן על התפחה לפני שתזכו לטעום מהפיתות המעולות הללו.
כאשר מדברים על לחמים ומוצרי מאפה, תמיד יהיה מי שיזכיר את הפוקצ'ה וירעיף שבחים על הלחם האיטלקי הטעים הזה, שהרי כל מי שאי פעם טעם אותו הישר מהתנור יודע זאת. כדי שגם אלו מביניכם שרגישים לגלוטן או לא אוכלים אותו בגלל תזונה מיוחדת יוכלו ליהנות מהלחם האיטלקי האהוב, מומלץ לנסות את המתכון נטול הגלוטן הבא שלא נופל מהמקור בטעמו ויפתיע אתכם בכל פעם מחדש.
לחמניות מתוקות מהוות את אחת הדרכים הטעימות ביותר לפנק את היקרים לנו מכל, וישנן גרסאות רבות למתכונים של המאפה האהוב הזה. המתכון שלפניכם בולט מעליהם, שכן מעבר להיותו טעים במיוחד, הוא אינו מכיל גלוטן, כך שאלו שרגישים לו או נמנעים מאכילתו יוכלו לאכול אותו עם חיוך מתוק על פניהם.
לחם השום הוא מאפה אמריקאי בתוספת שום וחמאה או שמן זית. את הלחם המקורי מכינים בדרך כלל מבגט חתוך במרכז או פרוסות אלכסוניות עם תערובת שמן-שום, ואופים בתנור. בארץ נהוג להכין אותו מבצק שמרים (או בצק פיצה), ולמכור כתוספת (ליד ולא מעל) לצד הפיצה. דרך נוספת שנהוג להכין אותו בארץ, היא מפיתה חצויה ל-2 הנאפת בתנור.
למעשה אלו לחמניות (או פיתות) משודרגות, שמן הזית והשום מעניקים להן טעם מיוחד, נפלא ועשיר, אפשר לשדרג את המתכון הבא ולהכין אותו גם עם גבינות, ואפשר גם להפוך לפרווה, לטבול בגבינה, או בשקשוקה חמה, לבחירתכם. מה שבטוח זה שהריח הנהדר והטעם המופלא יגרמו לכולם בבית להגיע אל המטבח ולחכות בקוצר רוח...
כמה שדרוגים לפני שנלמד איך מכינים אצבעות שום:
קמח: החליפו את הקמח בקמח כוסמין או שיפון כדי להפוך את המתכון למזין יותר.
עשבי תיבול: לתערובת הבצק הוסיפו עשבי תיבול קצוצים כמו: כוסברה/ פטרוזיליה/ שמיר/ נענע וגם פזרו מעל הבצק אם תרצו.
הוספת גבינות: להעשרת הטעם הוסיפו מעל גבינות, עדיף גבינות קשות מגוררות כמו מוצרלה או פרמז'ן.
תבלינים: הוסיפו שדרוג לטעם עם מעט זעתר, פפריקה, אורגנו, צ'ילי גרוס...
הקפאה וחימום: הקפיאו בקופסה אטומה וחממו בתנור או טוסטר אובן לפני ההגשה, פחות מומלץ לחמם במיקרוגל שכן הוא עלול להפוך את האצבעות לסופוגיות ורכות.
הצעת הגשה: הגישו עם ביצה מקושקשת, גבינות, וירקות חתוכים.
אם חשבתם אי פעם להכין פרעצל'ס חמים ורכים בבית מהסוג שמוכרים בדוכני הרחוב ובתחנות הרכבת, המתכון שלפניכם הוא דרך נפלאה לעשות זאת. הבצק הרך והמתקתק שתכינו דומה בטעמו לכעך האמיתי שמוכרים בדוכנים שונים, אך מראהו הכדורי מבדל אותו מכל פרעצל שראיתם, ותוכלו להכיר אותו מחדש ולהתאהב בטעמו שאפילו מתעלה על זה של המקור.
מתכון הלחם הנהדר שלפניכם עשוי מרכיבים שנמצאים כמעט בכל בית, וטעמו המיוחד ניתן לו הודות לתבלינים שנמצאים בבצק שלו ומעניקים לו ניחוח מיוחד שלא תמצאו באף מאפה אחר. הלחם המתובל והייחודי הזה עשה עלייה כל הדרך מאפריקה, הוא משתלב עם מגוון רחב של תבשילים, וציוות שלו עם גבינה או חביתה יכול להפוך את ארוחת הבוקר שלכם לסעודת מלכים אמיתית.
כתוב תגובה
תוכן התגובה:
שם מלא: